Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διαδικτυακή γιορτή της Αγίας Φιλοθέης από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας σε συνεργασία Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας






Πρωτοπόρος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας καθώς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας κατάφερε να διοργανώσει με επιτυχία την διαδικτυακή, αυτή τη φορά, ετήσια γιορτή τους , αφιερωμένη στην προστάτιδά τους Αγία Φιλοθέη την Αθηναία.



 Με προτροπή του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχη μας κκ. Γεωργίου, η Πρόεδρος κα Άντζελα Πανταζή - Βασιληά και σύσσωμο το ΔΣ, κατέληξαν πως ο κορωνοϊος δεν είναι δυνατόν να σταματήσει οποιαδήποτε συλλογική δράση και αποφάσισαν να τον «ξορκίσουν» μέσα από τη θετική τους πρωτοβουλία να «μαζευτούν» μπροστά στις οθόνες τους και να ανταλλάξουν ευχές. Να κάνουν, δηλαδή, την γιορτή τους ... διαδικτυακά ! 

Κι` έτσι έγινε! Το απόγευμα της Τρίτης, 23 Φεβρουαρίου 2021, με συντονίστρια την Πρόεδρο κα Άντζελα Πανταζή - Βασιληά, εκπρόσωποι από τους περισσότερους Συλλόγους Γυναικών της Βοιωτίας, κατάφεραν να συνδεθούν και να ενωθούν ξανά έστω σ` αυτόν τον ψηφιακό κόσμο. 

Μαζί τους ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος, ο οποίος τους έστειλες τις εγκάρδιες ευχές του και τους μίλησε για τον βίο και την Πολιτεία μιας σπουδαίας και Άγιας γυναίκας, όπως υπήρξε η Αγία Φιλοθέη. 

Είχε προηγηθεί ο απολυτίκιο της, που ακούστηκε απευθείας από τις οθόνες τους...



Ακολούθως η Πρόεδρος, στάθηκε στα προτερήματα αυτής της προσωπικότητας, που σχεδόν 400 χρόνια μετά το θάνατό της, εμπνέει, συγκινεί και στέλνει τα μηνύματά της όσον αφορά στην εξύψωση της γυναικείας φύσης, στην ολοκλήρωσή της και ασφαλώς στην κοινωνική καταξίωσή της σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου.

Ιδιαίτερα, δε, η κα Πανταζή στάθηκε στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών, ένα μείζον ζήτημα που πολλές φορές έρχεται στην επικαιρότητα και το οποίο η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας έχει ποικιλοτρόπως αναδείξει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 


Η διαδικτυακή εκδήλωσή τους έκλεισε με διάλογο - συμμετοχή των μελλών, οι οποίες φάνηκε να το απολαμβάνουν, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της για την ευχάριστη διοργάνωση.

 

Χρόνια πολλά αγαπητές κυρίες.

Βοήθειά σας η Αγία Φιλοθέη. Και του χρόνου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: