Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

#Κάνουμε πράξη το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού #Μινύου #Ακροπόλεως - Ένα έργο φιλόδοξο, που «χτίσαμε» όλοι μαζί και προχωρά στην επόμενη φάση

 

Η Οδός Μινύου στην είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού

Σε φάση υλοποίησης μπήκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Α΄ΦΑΣΗ: ΔΡΟΜΟΙ, ΜΙΝΥΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ»,  από την εταιρεία Βασίλειος Κονδύλης & ΣΙΑ ΕΠΕ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο δήμος Ορχομενού και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020. Το έργο εντάσσεται σε μια δέσμη παρεμβάσεων του Δήμου Ορχομενού για τη διαμόρφωση των οδών Μινύου και Ακροπόλεως, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το Δήμο μελέτες (αρχιτεκτονική, ΗΛΜ, Φυτοτεχνική κλπ.) και απώτερος στόχος είναι η υλοποίηση της νέας χάραξης και πεζοδρόμησης της οδού Μινύου για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Ορχομενού.

Η Οδός Μινύου στη συμβολή της με την Ερρίκου Σλήμαν 

Πιο συγκεκριμένα, το υποέργο 2  «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, περιβάλλων δημόσιος χώρος, Α΄ φαση: δρόμοι, Μινύα -Ακροπόλεως»  έχει χρηματοδότηση, ύψους 1.155.000,00 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του  Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 και αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με την απελευθέρωση του αστικού τοπίου από το υπέργειο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και στην ανάδειξη των μνημείων του Αρχαιολογικού Πάρκου (θολωτός τάφος του Μινύου, αρχαίο θέατρο Ορχομενού, ναός Παναγίας Σκριπούς).

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

  • Τη νέα χάραξη της οδών Μινύου και Ακροπόλεως και την τελική διαμόρφωσή τους, για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.
  • Ο αρχαιολογικός χώρος επεκτείνεται και προς το Βορρά.  Το βόρειο-βορειοδυτικό τμήμα της οδού Ακροπόλεως που βρίσκεται σε άμεση εγγύτητα με το αρχαίο θέατρο καταργείται και δημιουργείται νέο τμήμα προς Βορρά το οποίο και θα καταλήγει εκτός του αρχαιολογικού χώρου.




Οι εργασίες για την ανάπλαση των οδών Μινύου - Ακροπόλεως ξεκίνησαν 






Το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενόύ στη συμβολή του με την Ανδρέα Συγγρού 


To ORCHOMENOS PRESS θα είναι πάντα εκεί, σε κάθε εξέλιξη της πορείας
αυτού του φιλόδοξου έργου, που το ξεκινήσαμε μαζί
και σήμερα προχωρά στην επόμενη φάση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: