Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Νέα πΑρέμβαση Αγνιάδη - Τώρα κούρεμα χρεών και "άνοιγμα" των τραπεζών για λιανεμπόριο και εστίαση


Ρεπορτάζ Θανάσης Μερτζάνης 

Ημίμετρα και μπαλώματα χαρακτηρίζει η επιμελητηριακή κοινότητα την προαναγγελία διεκδίκησης νέου ΕΣΠΑ για τη στήριξη του λιανεμπορίου και της εστίασης λόγω της πανδημίας, όταν η επιδημιολογική εικόνα παραπέμπει σε νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα και φέρνει πολύ πιο κοντά τα λουκέτα. Η κόπωση έχει κατακλύσει την κοινωνία και τους κλάδους της οικονομίας που τη συνθέτουν υποστηρίζει ο Παναγιώτης Αγνιάδης.

Παρά τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που λαμβάνουν και τηρούνται με ευλάβεια από τους επιχειρηματίες του λιανεμπορίου που δουλεύουν τα καταστήματά τους μεσω του click in shop ή του click away τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα και τα προσδοκόμενα. Τραγική είναι η κατάσταση στο χώρο της εστίασης που το πολυπόθητο άνοιγμά της απομακρύνεται δραματικά.

Ξεκάθαρα ο Παναγιώτης Αγνιάδης από τη Λιβαδειά υποστηρίζει ότι για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μονόδρομος είναι το κούρεμα των χρεών και η ενίσχυση της ρευστότητας μέσω των τραπεζών.

Η καθυστέρηση της εμβολιαστικής διαδικασίας, οι ελλιπείς επιδημιολογικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς κυρίως τη βιομηχανία οδηγούν τη χώρα σε ένα τρίτο κύμα πανδημίας και στην παράταση των περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον μέχρι στις 15 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: