Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Άμεση διασφάλιση των 4.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ, απασχολουμένων με το ειδικό πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων»

 


Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας &  Κοινωνικών Υποθέσεων, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, Τομεάρχης Εργασίας, Ανδρέας Πουλάς, Τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μουρχάν Μπαράν και Γιώργος Φραγγίδης, δεδομένης  της πανδημίας COVID-19 σε έξαρση, επαναφέρουν στη Βουλή  το ζήτημα της διασφάλισης του μέλλοντος των 4000 εργαζομένων στο ΕΣΥ, που απασχολούνται στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δοκιμάζει την αντοχή του συστήματος υγείας, απειλώντας τη ζωή των πολιτών. Στην μάχη κατά της απειλής αυτής έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μεταξύ αυτών και οι τέσσερις χιλιάδες (4.000) εργαζόμενοι σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας οι οποίοι, εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, με διαδοχικές ετήσιες ανανεώσεις των συμβάσεων τους, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς απασχολούνται σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, στελεχώνοντας με αποτελεσματικότητα ολόκληρα τμήματα, κλινικές και διευθύνσεις. 

Επιπλέον, τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, οι οποίοι απασχολούνται σε θέσεις από 100 διαφορετικές ειδικότητες, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί με εποπτεία ΑΣΕΠ, με βάση τις Δημόσιες Προσκλήσεις 13/2016 και 10/2017, για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις αποκλειστικά στο χώρο της Υγείας πολύ πριν από την κρίση του κορωνοϊού. 

Κατόπιν αυτών, ζητείται από την Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία και την εργασιακή ανασφάλεια των εργαζομένων που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα της υγείας μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων του άρθρου 64 του ν. 4430/2016.

 

Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: