Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

«Stop Bullying»: το ηχηρό μήνυμα των παιδιών στη νέα σειρά γραμματοσήμων

Με το ηχηρό μήνυμα «Stop Bullying» γεμίζουν τα σχολεία όλης της χώρας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «Παιδί και Γραμματόσημο», που είναι αφιερωμένη στη μάστιγα του εκφοβισμού.

Η δράση, που οργανώνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής συνεισφοράς των ΕΛΤΑ, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιλαμβάνει την αποστολή αφισών σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μία σειρά γραμματοσήμων που οραματίζεται την αγάπη, τον σεβασμό, τη φιλία και την ευγενή άμιλλα στις κοινότητες των παιδιών και φέρνει το μήνυμα μέσα στα σχολεία. Για ένα καλύτερο αύριο. Για μια κοινωνία χωρίς βία και φόβο.Τα τέσσερα γραμματόσημα της σειράς καταγράφουν εικαστικά τις διαφορετικές μορφές του bullying κι αποτυπώνουν τα προβλήματα της κοινωνικής απομόνωσης, του διαδικτυακού εκφοβισμού, της οδύνης, της μοναξιάς, της σκληρότητας και της περιθωριοποίησης. Ταυτόχρονα, όμως, μέσα από αυτά τα γραμματόσημα, τα ΕΛΤΑ ενώνουν τη φωνή τους με τα παιδιά, στέλνοντας το μήνυμα της αντίδρασης: της δύναμης του δικαίου και της υπεράσπισης των πιο αδύνατων.

Κυκλοφορούν επίσης Φάκελοι Πρώτης Ημέρα Κυκλοφορίας και Αριθμημένα Λευκώματα.

Τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της Σειράς διατίθενται:

  • στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) των Ελληνικών Ταχυδρομείων πατώντας εδώ
  • στο Κατάστημα Post Collection - Κεντρικό Φιλοτελικό Γραφείο, Λυκούργου 5 & Απελλού, στο κέντρο της Αθήνας
  • σε όλα τα Ταχυδρομεία της χώρας

μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2021, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: