Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς για τα μέτρα και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα, ο λαός μας ζει με δραματικό τρόπο την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και θρηνεί θύματα. Ταυτόχρονα, ζει την επιδείνωση των όρων ζωής του σε όλα τα επίπεδα.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων της Α'βάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και παίζοντας με τις πιθανές μόνο ημερομηνίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τώρα, δηλαδή την τελευταία στιγμή, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δεν γνωρίζουν με ποιους όρους θα ανοίξουν τα σχολεία. Το γεγονός μάλιστα ότι τα σχολεία ανοίγουν σε δόσεις, χωρίς σε πρώτη φάση να εντάσσονται στο σχεδιασμό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποτελεί ομολογία από την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα.
Γιατί οι ανάγκες και τα μέτρα που θα εξασφάλιζαν το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων είναι γνωστά από τον Αύγουστο. Φώναζαν, πάλευαν και διεκδικούσαν γι' αυτά γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές: Σχεδιασμός για επιπλέον αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα εκεί που εντοπίζονται κρούσματα. Είναι μήπως υπερβολικά και ανέφικτα όλα τα παραπάνω; Όχι βέβαια, όμως, προϋποθέτουν σχεδιασμό και χρηματοδότηση.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, καλούμε τη δημοτική αρχή να μπει μπροστά.
Να στηρίξει τους αγώνες του υγειονομικού προσωπικού, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, όλου του λαού, για την προστασία της υγείας και της ζωής του.
Διεκδικούμε τη θωράκιση του δημόσιου τομέα της Υγείας, που οι κυβερνήσεις έχουν υποβαθμίσει και τώρα με την πανδημία και τις αυξημένες ανάγκες, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.
Διεκδικούμε την έμπρακτη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται οικονομικά, για να μην καταστραφούν.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Λιβαδειάς να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με δυνατότητα συμμετοχής εκπροσώπων από τους φορείς (εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων), ώστε να συζητηθούν τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος μας, για το άνοιγμα και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. ​​​

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: