Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Τοποθέτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας και Ειδικού Αγορητή του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου Υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ

 

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην  Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου Υπουργείου Εσωτερικών για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ


Επεσήμανε εξ’ αρχής ότι αποτελεί άλλη μια ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης σημείωσε ότι:

 

  • Το νομοσχέδιο έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί και, κυρίως, για τα μηνύματα που εκπέμπει στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά σε σχέση με τον τρόπο πρόσληψης στο Δημόσιο.
  • Το ΑΣΕΠ, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την θεσμοθέτησή του από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ελληνικού Λαού και αποτελεί μία κατάκτηση που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ευθέως και επισήμως από καμιά εξουσιαστική ή κομματική αντίληψη και πρακτική.  
  • Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει την νομοθετική της πρωτοβουλία ως μια μεγάλη μεταρρύθμιση, ενώ στην ουσία πρόκειται για μια κάκιστη κωδικοποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. 
  • Η δήθεν τομή που επιχειρείται να γίνει μέσω του περιβόητου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, στην ουσία αποτελεί μια επανα-θεσμοθέτηση διαδικασίας η οποία υφίσταται ήδη με τον Νόμο Πεπονή και έχει υλοποιηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν.
  • Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την λογική των «λαφύρων» - με μετακλητούς (2994 έως τον Νοέμβριο 2020), πελατειακή τακτική που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υιοθέτησαν όσο καιρό βρίσκονταν στην εξουσία (1710 έως τον Ιούλιο 2019) – την οποία το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά έκανε προσπάθεια να αλλάξει με μεγάλες θεσμικές αλλαγές.
  • Ο λαός κατανοεί ότι οι δήθεν μεταρρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ψευδεπίγραφες και δεν υπάρχει πραγματικός προοδευτικός προσανατολισμός που να οδηγήσει την οικονομία και την κοινωνία να υπερβεί τα αδιέξοδά της.

 

Για να παρακολουθήσετε την ομιλία, πατήστε εδώ

 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: