Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

«Ελλάδα 2021»: Forum «Η Ελλάδα το 2040» θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο με στόχο να χαρτογραφήσει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες!

 


Μια από τις εμβληματικές δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», το Forum «Η Ελλάδα το 2040», θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο με στόχο να χαρτογραφήσει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Σε αυτό θα συμμετέχουν 14 θεσμικοί φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν παραγωγικούς κλάδους και κοινωνικές ομάδες και οι οποίοι θα αναλάβουν να προσδιορίσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις και τις χρήσιμες πρωτοβουλίες που απαιτούνται στον τομέα όπου ειδικεύονται, ώστε η χώρα μας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος ή να διεκδικήσει ρόλο πρωτοπόρου.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κάθε φορέας παρουσίασε συνοπτικά τη θεματολογία που θα απασχολήσει τις αρμόδιες ομάδες εργασίας και τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το έργο τους.
Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν η ανάγκη αξιοποίησης νέων τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, η σημασία της στροφής προς την «πράσινη» ανάπτυξη και θίχτηκαν ζητήματα όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, οι εργασιακές σχέσεις με δεδομένες και τις τεχνολογικές εξελίξεις και η διαγενεακή αλληλεγγύη. Τονίστηκε επίσης η σημασία της ανάπτυξης υποδομών που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες και θα αναδεικνύουν τις δυνατότητες της χώρας, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος και ο ρόλος της δημόσιας εκπαίδευσης στην έρευνα και σε κοινωνίες που θα χαρακτηρίζονται από υψηλή ένταση γνώσης.


«Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προσφορά στις επόμενες γενιές από το να προβληματιστούμε ειλικρινά για αυτές τις νέες τάσεις αλλά και για τα πολύ σημαντικά ηθικά και πολιτικά διλήμματα που οι σημαντικές αυτές εξελίξεις θα μας υποχρεώσουν να αντιμετωπίσουμε», επεσήμανε ο
Kyriakos Mitsotakis
.
«Μέσα από το Forum θα συνταχθεί μία Λευκή Βίβλος για τα επόμενα 20 χρόνια», σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και συμπλήρωσε: «Θα κληθείτε να συμπληρώσετε το παζλ της σημερινής Ελλάδας. Να περιγράψετε τον δρόμο για το αύριο».
Διαβάστε περισσότερα: https://primeminister.gr/2021/01/27/25726

Δεν υπάρχουν σχόλια: