Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Οι νέοι κανόνες από Δευτέρα στις μετακινήσεις εκτός νομού και τις αερομεταφορές

Τα νέα δεδομένα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 18 Μαΐου οπότε και επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού κωδικοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Συγκεκριμένα, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι μετακινήσεις διέπονται από υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του ιού Covid-19.
Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς επιβατών για όλους. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές. Ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων. Οι επιβάτες τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβασή τους στα μέσα. Διαβάστε αναλυτικά https://www.naftemporiki.gr/story/1599709/oi-neoi-kanones-apo-deutera-stis-metakiniseis-ektos-nomou-kai-tis-aerometafores

Δεν υπάρχουν σχόλια: