Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κκ. Συμεών υποδέχθηκαν σήμερα στο Παρόρι



Την τελευταία Ενορία της Μητροπόλεως του στα σύνορα με τον Νομό Βοιωτίας, η οποία συνδέει πνευματικά την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, το όμορφο χωριό Παρόριο, το οποίο απέχει μόλις22 χιλιόμετρα από την πόλη της Λειβαδιάς και διοικητικά ανήκει στο Νομό Βοιωτίας, αλλά πνευματικά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη μας, επισκέφθηκε ποιμαντικώς το πρωί της Κυριακής των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, όπως είχε τονίσει στον Ενθρονιστήριό του λόγο, ότι θα επισκεφθεί όλα τα απομακρυσμένα χωριά της Μητροπόλεως του και ότι θα λειτουργήσει πρώτα σε όλα τα Ιερά Θυσιαστήρια, τα οποία στερούνται μόνιμου λειτουργού, λόγω των μνημονιακών περιορισμών στις προσλήψεις ιερέων από το Κράτος, κάνοντας το πράξη ακόμη μία φορά  το πρωί της Κυριακής, μετέβη στο όμορφο χωριό Παρόριο Βοιωτίας.
Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες από τον εξυπηρετούντα Εφημέριο του χωριού π. Σπυρίδωνα Καραούζα, καθώς η Ενορία στερείται Ιερέως και τους κατοίκους, οι οποίοι και προϋπάντησαν τον Σεβασμιώτατο στα προπύλαια του ιστορικού Ναού των Αγίων Θεοδώρων και με έκδηλα τα συναισθήματα της αγάπης και του σεβασμού, τον καλωσόρισαν στον όμορφο τόπο τους.      



Ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πλαισιούμενος από τον εξυπηρετούντα Εφημέριο του χωριού π. Σπυρίδωνα Καραούζα, τον Αρχιδιάκονο π. Ευστάθιο Κατόπη και τον Ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη,  το οποίο και μετεδόθη για ακόμη μία φορά ευγενώς σε όλο τον κόσμο, μέσω Δορυφορικής σύνδεσης από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» και του δορυφορικού δικτύου Hellas Sat, μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 Fm), καθώς και από άλλους τοπικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Λαμίας και εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος, τονίζοντας με αφορμή την Εορτή των 318 Θεοφόρων Πατέρων των συγκροτησάντων την Α΄ εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδο, ετόνισε την ανάγκη νέων Ιερέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: