Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ολοκληρώθηκαν από τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του ΠόντουΟλοκληρώθηκαν από τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ",οι εκδηλώσεις Μνήμης για την 19η Μαΐου,Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Την Κυριακή 24 Μαΐου 2020-σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας- εψάλλη Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη,στον Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς,παρουσία των Βουλευτών Βοιωτίας Γιώτας Πούλου, Γεωργίου Μουλκιώτη,του Δημάρχου Λεβαδέων Ιωάννη Ταγκαλέγκα,του Περιφερειακού Συμβούλου Ιωάννη Περγαντά -οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι-,του Προέδρου Δημ.Συβουλίου Λιβαδειάς Αλέξανδρου Μητά,του Αντιδημάρχου Αθανάσιου Καλογριά,του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη,εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων { "Λαογραφικός Σύλλογος "Γαϊτανάκι" - Σύλλογος Γυναικών Αγ. Νικολάου -Σύλλογος Μικρασιατών }.
Στην Επετειακή ομιλία του ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδος & Νήσων και Πρόεδρος του "ΕΥΚΛΕΙΔΗ",Τριαντάφυλλος Υφαντίδης,αναφέρθηκε στους διωγμούς των Ποντίων από τους Νεότουρκους και στην καθολική απαίτηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για Παγκόσμια αποδοχή και αναγνώριση της Γενοκτονίας.
Την Παρασκευή 22 Μαίου τα μέλη του Χορευτικού μας τμήματος σχημάτισαν στο κέντρο του Συλλόγου με κεριά το γράμμα "G" από την λέξη Γενοκτονία-στιγμή ιδιαίτερα συγκινητική για όλους.
Την Τρίτη 19 Μαίου-ανήμερα της Επετείου- στα Γραφεία του Συλλόγου σε μια συμβολική κίνηση λιγοστά μέλη και εκπρόσωποι Συλλόγων-λόγω των φετινών μέτρων ασφαλείας-άναψαν δάδες σε ένδειξη Τιμής και Μνήμης των Γενοκτονηθέντων.Το πρωί της ίδιας μέρας επισκέφθηκε τα Γραφεία του Συλλόγου η Βουλευτής Βοιωτίας ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου. Παρεβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος Δ.Σ Αλέξανδρος Μητάς,ο Αντιδήμαρχος Μάριος Σάκκος. 


Πλήρες φωτορεπορτάζ από την Επιμνημόσυνη Δέηση για την Επέτειο της Γενοκτονίας στο: http://studio-helen.blogspot.com/2020/05/353000.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: