Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους Αγροτικών και Κτηνοτροφικών οργανώσεων και συνεταιρισμών

Νέα τηλε-εκδήλωση πραγματοποίησε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Βοιωτίας, σε συνεργασία με την αντίστοιχη επιτροπή Φθιώτιδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/5/20 και αφορούσε τον πρωτογενή τομέα. Πήραν μέρος αρκετοί εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών οργανώσεων και συνεταιρισμών. Στη συζήτηση συμμετείχε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, ο υπεύθυνος του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Φάνης Κουρεμπές, οι βουλευτές Γιώτα Πούλου και Γιάννης Σαρακιώτης και πρώην βουλευτές της περιφέρειας.
Κατά τη συζήτηση οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ανέδειξαν πολλά από τα γενικότερα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού χώρου, αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος θέματα.
Καυτηρίασαν τις αδυναμίες του ΕΛΓΑ, τη νέα αύξηση συμμετοχής και χαρακτήρισαν αντισυνεταιριστικό το νέο νόμο. Παράλληλα ανέφεραν την αναγκαιότητα ανάπτυξης νέου υγειούς συνεταιριστικού κινήματος.
Απαιτούν αγροτικό πετρέλαιο, προτεραιότητα στις αδειοδοτήσεις εγκατάστασης φ/β, ανάπτυξη εγγειοβελτιωτικών έργων με προτεραιότητα στα αποστραγγιστικά και στα αρδευτικά.
Αναφέρθηκαν στην έλλειψη ρευστότητας και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους παραγωγούς προϊόντων λαϊκής με την απαγόρευση μετακίνησης εκτός περιφέρειας, τις δυσκολίες που συναντούν με το εργόσημο, τα προβλήματα με την κλιματική αλλαγή.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων τόνισαν τις χαμηλές τιμές του γάλακτος και του κρέατος και στη ζημιά που δημιουργούν οι ελληνοποιήσεις τέτοιων προϊόντων.
Κατήγγειλαν παράνομες επιδοτήσεις για βοσκότοπους σε κάποιους που δεν είναι κτηνοτρόφοι, ανέδειξαν τα προβλήματα που τους δημιουργούν η αύξηση πληθυσμού λύκων και αγριογούρουνων κλπ.
Από την πλευρά του ο κ. Αραχωβίτης απάντησε πως γνωρίζει πολύ καλά όσα αναφέρθηκαν και προσπαθεί ως αντιπολίτευση να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Κατά την περίοδο που ήταν υπουργός δήλωσε πως προσπάθησε να δώσει λύσεις και για πολλά θέματα δεν πρόλαβε να τα αντιμετωπίσει. Αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι 2» που αφορά και αγρότες, την οποία και παραθέτουμε παρακάτω.
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: