Κυριακή 24 Μαΐου 2020

H Βουλευτής κα Γιώτα Πούλου συνυπογράφει την ερώτηση για την «Κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα συνυπέγραψα με άλλους 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την «Κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών», ένα θέμα που αφορά άμεσα τον Νομό μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσπίσει το 2019 κριτήρια κατανομής με στόχο την αύξηση των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων με εύρος υφιστάμενων εκτάσεων από 5 έως 50 στρέμματα. Η ρύθμιση αυτή ανατράπηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προς όφελος των μεγάλων αμπελουργών.
Στην ερώτηση ζητάμε απο τον Υπουργό να εξηγήσει τους λόγους της αλλαγής των κριτήριων μοριοδότησης, που οδηγούν πρακτικά στον αποκλεισμό των μικρών αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων.
Ζητάμε ακόμα να κοινοποιήσει τον αριθμό των αιτήσεων, τις εκτάσεις που θα διανεμηθούν ανά περιφερειακή ομάδα και την εκτίμησή του για την πιθανή συγκέντρωση των απορρίψεων –λόγω βαθμολογίας– των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων ανά περιφέρεια.
Τέλος ερωτάται αν προτίθεται να τροποποιήσει την απόφαση για την άρση των αδικιών εις βάρος των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων πριν από την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων τον Οκτώβριο 2020 για αδειοδοτήσεις του 2021.

Γιώτα Πούλου
Βουλευτής ΒοιωτίαςΔεν υπάρχουν σχόλια: