Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Δήμος Ορχομενού: Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας σχετικά με τη νέα τιμολογιακή πολιτική ύδρευσης


Σύμφωνα με την 27η απόφαση της 2ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού για το 2019 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η νέα τιμολογιακή πολιτική για την ύδρευση.
Από το 2009, όντας αντιπολίτευση, επισημάναμε την ανάγκη εφαρμογής μιας νέας τιμολογιακής πολιτικής, που θα εξασφάλιζε μια πιο δίκαιη τιμολόγηση για τους δημότες και παράλληλα δεν θα υπέσκαπτε τη βιωσιμότητα του Δήμου.
Τεχνηέντως, διάφοροι κύκλοι, εντός και εκτός Δήμου, αναπαράγουν τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης και δεν εστιάζουν στην πραγματικότητα και για το λόγο αυτό οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή είχε το θάρρος να ανοίξει το θέμα και να προχωρήσει ως το τέλος για να δοθεί μια οριστική λύση.
Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας, δούλεψε πάνω σε ένα ρεαλιστικό σενάριο, έτσι ώστε ο προϋπολογισμός των ανταποδοτικών υπηρεσιών να είναι απολύτως ισοσκελισμένος.
Μάλλον οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν έχουν μάθει να λειτουργούν με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την οικονομική ευμάρεια του Δήμου και θέτουν ως βασική τους προτεραιότητα τα ρουσφέτια προς τους ψηφοφόρους και κυρίως τους εν δυνάμει ψηφοφόρους, μιας και πλησιάζουν οι εκλογές.
Δεν περιμέναμε την προτροπή της αντιπολίτευσης για να αναλάβουμε ενέργειες για την είσπραξη παλαιών χρεών. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και σε αρκετές περιπτώσεις, όπως ορίζει ο νόμος, έχουμε προβεί σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.
Η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν είναι εύκολη η είσπραξη οφειλών, ωστόσο εντείνουμε συνεχώς τις προσπάθειες μας και οι Υπηρεσίες μας κινούνται καθημερινά για την ανεύρεση των εκ πεποιθήσεως κακοπληρωτών.
Ξεκαθαρίζουμε με πάσα ειλικρίνεια και με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους συνδημότες μας ότι η νέα τιμολογιακή πολιτική της ύδρευσης για το Δήμο μας επιφέρει από ελάχιστες αυξήσεις ως και σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια των σπιτιών εκείνων, που κάνουν συνετή χρήση και που χρησιμοποιούν το νερό αποκλειστικά για λόγους ύδρευσης.
Βάσει στατιστικών μια 4μελής οικογένεια χρησιμοποιεί μεσοσταθμικά 120 κ.μ. νερού ανά έτος για τις ανάγκες ύδρευσής της. Μια τέτοια οικογένεια με τη νέα τιμολογιακή πολιτική θα πληρώσει επιπλέον 10€/έτος στη Δημοτική Ενότητα Ορχομενού. Επιπλέον μέχρι τα 100 κ.μ. κατανάλωσης δεν επέρχεται καμία μεταβολή στις χρεώσεις. Αντίθετα στη Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας μία τετραμελής οικογένεια για 120 κ.μ. κατανάλωσης  θα έχει μείωση 54€/έτος σε σχέση με την τιμολόγηση των προηγούμενων ετών!!
Αυτοί που θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους είναι όσοι χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό, παρανόμως, και για άλλους σκοπούς, όπως π.χ. η άρδευση.
Γι’ αυτούς κόπτεστε κύριοι της αντιπολίτευσης; Η δική μας παράταξη δεν χαϊδεύει αυτιά. Η χρέωση πλέον θα είναι αναλογική για όλους, όπως έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια.
Ας μας συγχωρέσετε λοιπόν, γιατί εμείς τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους, όσο και για λόγους ίσης μεταχείρισης των πολιτών προχωράμε στην υιοθέτηση μιας νέας τιμολογιακής πολιτικής, που αφενός διασφαλίζει ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα και αφετέρου ρίχνει το βάρος στους «σπάταλους» χρήστες.
Μια Δημοτική Αρχή πρέπει να μοχθεί για το καλό του Δήμου αλλά και των δημοτών. Όχι για το ένα από τα δύο… ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ. Εμείς αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όσο δύσκολο κι να είναι.


Ο Δήμαρχος Ορχομενού
Υπερήφανος Λουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: