Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΓΓ Yπουργείου Εσωτερικών: Ετοιμοι ακόμα και για 5πλές εκλογές τον Μάιο

Εκλογές τον Οκτώβριο βλέπει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ωστόσο το υπουργείο θα είναι έτοιμο και για την έκπληξη, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές. Διευκρίνισε μάλιστα μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 fm, ότι τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές θα είναι σιέλ και λευκά για τις εθνικές.  Όπως σημείωσε ο Κώστας Πουλάκης, ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ θα διπλασιαστούν και τα εκλογικά τμήματα, από 15 με 20.000 που είναι σήμερα, στις 35.000.
«Μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «τεχνικά το υπουργείο το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι. Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε».  Την ίδια ώρα επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα λίστας, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».  Μιλώντας και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους ανέφερε ότι οι καταστάσεις είναι στη διάθεση του υπουργείου και υπάρχει μια μεγάλη λίστα που αν χρειαστεί, μπορεί και να διευρυνθεί.  Ο Κώστας Πουλάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεμσα λέγοντας ότι η ΝΔ θα έρθει αντιμέτωπη με δυσάρεστες εκπλήξεις, ενώ εκτίμησε ότι στις Ευρωεκλογές θα ενισχυθούν τα μικρά κόμματα. 
Οι εκλογές στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Προς το παρών ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως σχεδιάζει εκλογές τον Οκτώβριο και αυτή ήταν η άποψη των περισσοτέρων στην χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Σε πρώτη φάση αυτό που θα ετοιμαστεί θα είναι τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές. Η παρουσίασή τους θα πρέπει να αναμένεται λίγο πριν από τα μέσα του Μαρτίου, αν και πληροφορίες θέλουν τα πρώτα 15 ονόματα να έχουν ήδη επιλεγεί. Χθες, πάντως, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί -υπό τον Αλέξη Τσίπρα- επιτροπή αποτελούμενη από τον γραμματέα του κόμματος Π. Σκουρλέτη, τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον βουλευτή Χριστόφορο Παπαδόπουλο αλλά και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Π.  Λάμπρου, προκειμένου να συζητήσουν για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Με ποια δηλαδή κριτήρια θα επιλεγούν τα πρόσωπα και ποιους συμβολισμούς θα φέρει η κάθε επιλογή. Ως προς τον χρόνο της κάλπης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΠΓ τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας και εκλογές το φθινόπωρο, ποντάροντας στο «καταλάγιασμα των παθών» στο Μακεδονικό και στην απόδοση των θετικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι τονίζουν τη δυσκολία που θα βρει -ενδεχομένως- μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας στις ευρωεκλογές. Αυτοί θέλουν συγκεκριμένο και δυνατό μήνυμα πολιτικής, με θαρραλέα αυτοκριτική αλλά και διεύρυνση προγραμματική. Συνεπώς, η επιλογή του Μαΐου υπάρχει, αλλά δεν είναι πλέον πλειοψηφική.

Πηγή: ΓΓ υπουργείου Εσωτερικών: Ετοιμοι ακόμα και για 5πλές εκλογές τον Μάιο | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: