Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Στην Ασωπία φέτος ο εορτασμός της Αγίας Φιλοθέης από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας



Την  προστάτιδα της Αγία Φιλοθέη την Αθηναία -  μια γυναίκα που αποτέλεσε πρόσωπο σύμβολο για την προσφορά της στην ανύψωση της γυναικείας προσωπικότητας  τα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας – τίμησε και φέτος η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Ασωπίας και με μεγάλη συμμετοχή μελών απ` όλο το Νομό μας.










Γυναίκες – μέλη των Συλλόγων Γυναικών Αράχωβας, Ορχομενού, Ζαγαρά Λιβαδειάς, Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς, Ξηρονομής, Νέοχωρίου, Ελλοπίας, Ασωπίας, Άρματος και Σχηματαρίου συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ασωπίας όπου τελέστηκε θεία Λειτουργία και αρτοκλασία από τον π. Σεραφείμ, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου και τον π. Κωνσταντίνο εφημέριο της Ασωπίας.
Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας, η Πρόεδρος κα Άντζελα  Πανταζή Βασιληά  ευχαρίστησε τον Σύλλογο της Ασωπίας για τη φιλοξενία της γιορτής τους και ευχήθηκε αυτή η ευλογημένη γυναίκα να είναι φάρος αισιοδοξίας, ελπίδας και αναφοράς για κάθε γυναίκα στον κόσμο, λιγότερο ή περισσότερο χειραφετημένη.
«Όλες μας έχουμε ανάγκη να απλώσουμε το χέρι η μία την άλλη. Μη το ξεχνάτε αυτό. Οι γυναικεία μας Σύλλογοι είναι σαν μια μεγάλη αλυσίδα, μεταξύ μας, ένα δεσμός που έχει διατηρηθεί και θα διατηρηθεί γιατί εσείς το θέλετε, εσείς ανανεώνεται αυτή τη σχέση που χάνεται πλέον στο χρόνο» ανέφερε- μεταξύ άλλων – η ανήσυχη Πρόεδρος κα Πανταζή.  «Στηρίξτε τους Συλλόγους σας, πλαισιώστε τις δράσεις τους. Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε να δίνουμε ζωή, κι` αυτό δεν θα πάψουμε ποτέ να το κάνουμε μέσα στις τοπικές μας κοινωνίες» συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ασωπίας στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού τους, ένα κόσμημα για όλη την περιοχή, με την Πρόεδρο κα Ευγενία Μπουραντά και όλο του ΔΣ να είναι κυριολεκτικά στο πόδι για να προσφέρουν απλόχερα την φιλοξενία τους και στο κέρασμα που προσφέρθηκε ακολούθως.
Στο τέλος κόπηκε η βασιλόπιτα του 2019, προσφορά του Αρτοποιείου Κολομπούρδας από τον Ορχομενό στον Σύλλογο Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη».





Την ετήσια αυτή συάντησή τους τίμησαν με την παρουσία τους – μεταξύ άλλων – οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κκ. Κώστας Μπακομήτρος και Γιάννης Περγαντάς, αιρετοί από την περιοχή του Δήμου Τανάγρας καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της επ. Θηβών.

Και του χρόνου!  Βοήθεια σας αγαπητές κυρίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια: