Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Ευχαριστήρια επιστολή από τον π. Πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας κ. Απόστολο Δαγδελένη

EΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στον ετήσιο χορό της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας για το 2019 μου έγινε μια ιδιαίτερη τιμή. Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας με τίμησε για την συνολική παρουσία μου στην Ένωση .  Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο Γιώργο Γελέκα όσο και το Δ.Σ, για την έκπληξη που μου επεφύλαξαν. Είχα την χαρά να συμμετέχω από την πρώτη στιγμή, στην προσπάθεια δημιουργίας και ίδρυσης ενός συλλογικού φορέα που θα εκφράζει τους Μικρασιάτες της Θήβας, όταν γεννήθηκε αυτή η ιδέα . Υπήρξα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, μέλος και Αντιπρόεδρος του πρώτου Δ.Σ μέχρι το 2006 και πρόεδρος για 9 χρόνια (2006-2015).
Στην επιβεβλημένη ανανέωση του συλλόγου μας το 2015 παραμένω στο Δ.Σ. ως μέλος, σηματοδοτώντας την στήριξη και την συνέχεια μέχρι τον Οκτώβρη του 2018.
Ανατρέχοντας πίσω, μόνο ευχάριστα συναισθήματα αφήνει αυτή η διαδρομή και άξιζε πραγματικά κάθε θυσία προσωπικού χρόνου και κατάθεση ψυχής για αυτή την προσπάθεια.
Το τι έγινε και αν πέτυχε αυτή η προσπάθεια δεν είμαι αυτός που θα το πει ή θα το κρίνει.
Χαίρομαι, που είναι η μακροβιότερη συλλογικότητα των Μικρασιατών από την εγκατάσταση τους στην πόλη μας.
Το μόνο που αισθάνομαι την ανάγκη να πω, είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα μέσα από το σύλλογο να εκφράσω μια εσωτερική ανάγκη :
Να ανάβω ένα κεράκι, να κάνω ένα καθημερινό μνημόσυνο στη μνήμη εκείνων που ήρθαν μετά το '22 από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, στην σπουδαία και ιστορική πόλη της Θήβας.
Σε αυτούς που πότισαν με τον ιδρώτα τους την Γη, στάθηκαν στα πόδια τους, δημιούργησαν οικογένειες, πέτυχαν ως επαγγελματίες, έμποροι, επιστήμονες, και χάρη σε αυτούς οφείλουμε την παρουσία μας εμείς, ως απόγονοι τους εδώ.
Αυτή την τιμή θα ήθελα να την μοιραστώ με πολλούς ανθρώπους, γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του. Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν, όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια :
Ευχαριστώ .....
Την οικογένειά μου, την Γιωργία, την Ευαγγελία και τον Λεωνίδα, που ανέχθηκαν την απουσία και τις αγωνίες μου, τους γονείς μου και την αδελφή μου Μαρία για την υποστήριξη και συμπαράσταση.
Τον Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, τον Μακαριστό Επίσκοπο Τανάγρας π.Πολύκαρπο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο π.Γεώργιο. Τουλουμάκο.
Τον Κλέαρχο Περγαντά, (ως Νομάρχη & Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας) τον Γιώργο Μουλκιώτη (ως πρόεδρο Νομαρχιακού Συμβουλίου & Αντιπεριφερειάρχη) τον Νίκο Σβίγγο (Δήμαρχο Θηβαίων) και τον Σάκη Μαμμή (Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου & Πρόεδρο Δ.ΕΠ.Ο.Α.Θ.) για την ουσιαστική και σημαντική υποστήριξη τους.
Αισθάνομαι τυχερός που στην πρώτη μου θητεία στήριξαν με θέρμη την προσπάθεια μας.
Ευχαριστώ τους Ευάγγελο και Κωνσταντίνο Καραμανώλη, τον Κώστα Σταματάκη, την Αθήνα Παπαγεωργίου, τους Νίκο και Γιώργο Τσότρα, την εταιρεία Καμαρίδη, τον Παναγιώτη Αγνιάδη και το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την βοήθεια τους.
Ευχαριστώ τους δασκάλους στα τμήματα της Ένωσης:
Χορευτικό: Ευαγγελία Τσακτάνη, Χριστίνα Στέρπη.
Χορωδία: Σταμάτη Φουντουζή, Δημήτρη Αναδιώτη, Βαγγέλη Τζουμανέκα, Ελένη Λαζάρου.
Θεατρικής ομάδας & Θεατρικό εργαστήρι: Αντώνη Παπαδόπουλο, Θανάση Παπαγεωργίου, Αλέκο Κωνσταντινίδη, Αντώνη Φωτιάδη, Ράνια Νταλαχάνη, Βασίλη Βαλέρη, Δήμητρα Βαμβακάρη.
Θεατρικό εργαστήρι παιδιών: Λεμονιά Κουτσοβασίλη.
Εργαστήρι Ζωγραφικής: Λένα Αναδιώτου.
Μουσικό τμήμα: Άγγελο Κυριάκο, Γιώργο Κυριάκου, Βαγγέλη Παπάζογλου, Σωτήρη Δρίτσα.
Να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες στα τμήματα της Ένωσης, όλους τους εθελοντές και την ομάδα, ΦροντίΖω - ΑλλάΖω την πόλη μου.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τις γυναίκες της Ένωσης ανεξαρτήτου ηλικίας, που αποτελούν και την μεγάλη της δύναμη.
Ευχαριστώ όσους τίμησαν με την παρουσία τους ως προσκεκλημένοι εκδηλώσεις μας : Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Γιάννη Καψή, Νάνσυ Χόρτον, Βλάση Αγτζίδη, Λάμπρο Λιάβα, Νίκο & Γιασεμή Σαραγούδα, Μάνο Κουτσαγγελιδη, Στάθη Κουκουλάρη, Γιώργο Χατζηχρόνογλου, Γιάννη Κτιστάκη, Αντώνη Καμπάκα (Δήμαρχο Καισαριανής) Γιάννη Χαραλάμπους (Δήμαρχο Ν. Ιωνίας), Χάρη Σαπουτζάκη (Πρόεδρο Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Ν.Ιωνίας)
Γιάννη Μπαξεβάνη.
Ευχαριστώ τους συλλόγους, Π.Α.Ε Α.Ε.Κ., Λύκειο Ελληνίδων Θήβας, Χ.Ε.Ν., Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ - Άγιοι Ανάργυροι, Σύλλογο Σαρακατσαναίων, Φίλοι του Βιβλίου, Φίλοι της παραδοσιακής Μουσικής, Σχολή Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, Μικρασιατικό Σύλλογο Λειβαδιάς, Χορωδία Δ.Ο.Θ., τους Παλαιμάχους της Α.Ε.Κ., του Ιωνικού Αστέρα Θήβας & του AO ΘΗΒΑ , για την άψογη συνεργασία, τις κυρίες Στέλλα Οικονομοπούλου, Άντζελα Πανταζή, Μιμίκα Αγάτσα, Βενετία Μαυράκη, τους κυρίους Βασίλη Πασχάλη, Δημήτρη Αλεξάνδρου, Σωτήρη Παπαναστασίου, Γιώργο Στέρπη, Παναγιώτη Κατρισιώση.
Ευχαριστώ τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 3ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Θήβας, και τους Συλλογους Γονεων & Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων.
Ευχαριστώ την Μαρία Δεληκωνσταντινου, Αγνή Δεληκωνσταντίνου, Βαγγελίτσα Σκυριανού, Χρυσάνθη Κανέτη, Ελένη Τζουβέ, Ελένη Δεληκωνσταντίνου, Ντίνα Σάλτα, Γιαννούλα Αραπίκου, Μαρία Βαλμά, Ιωαννα Αγγελιδάκη, Μαρία Μίχα, Μέλπω Δάβαρη, Έφη Γιαννιτσάκη, Βούλα Ανδριανού, Νότα Μπάκα- Αναγνώστου, Στάσα Τσολάκου, Νίκη Μπαμπούκου, τον Μάκη Μαμάκο, Κώστα Αριάνογλου.
Δεν θα ξεχάσω τον Στράτο Στρατέλο που με το πάθος και την αγάπη του, μας παρέσυρε δημιουργικά .
Χρήσιμο είναι να ευχαριστήσω και όσες- ους έβαζαν εμπόδια στην προσπάθεια μας γιατί μας έκαναν περισσότερο δραστήριους και δημιουργικούς.
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να θυμηθώ για όσα έγιναν από το 2006 αλλά θα μείνω στα πιο σημαντικά.
Οι συνεντεύξεις και η βράβευση των 16 εν ζωή πρώτης γενιάς Μικρασιατών το 2007
Η καθιέρωσή των εκδηλώσεων "Ιωνικές μέρες πολιτισμού & παράδοσης" απο το 2006
Η δημιουργία της θεατρικής ομάδας από το 2007.
Η επανέκδοση σε 1000 αντίτυπα του πρόχειρου Ληξιαρχικού βιβλίου Προσφυγικών οικογενειών με την παραχώρηση των δικαιωμάτων στο σύλλογο μας από τον δήμαρχο Νίκο Σβίγγο το 2010. Η έκδοση της εφημερίδας"Ιωνία" που ήταν και το μέσο για την εξωστρέφεια των Μικρασιατών της Θήβας.

Ευχαριστώ τον Λάμπρο Ρόδη, την Άννα Τζιώτη, τον Παναγιώτη Πούλιο, τις εφημερίδες Βοιωτικά Νέα, Εν Δελφοίς, Θηβαικός Τύπος, τα τοπικά blog, τον start fm 102.1 το exeisminima, και το mikrasiatis.gr που επικοινωνούσαν τις δράσεις μας.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, όλα τα μέλη των Δ.Σ. που συνεργάστηκα και από κοινού σχεδιάζαμε, προγραμματίζαμε και δημιουργούσαμε δράσεις και εκδηλώσεις. Η συνεισφορά τους ήταν πολύτιμη.
Θα σταθώ ιδιαίτερα στον πρόεδρο Γιώργο Γελέκα αλλά και τους Τάσο Σαμιώτη, Σάκη Μαμμή, και Δημήτρη Παντέλα που ήταν στήριγμα μου στα καλά και στα δύσκολα.
Τους οφείλω πολλά.
Τέλος να ευχαριστήσω όλους που με οποιονδήποτε τρόπο στήριξαν την δική μου προσπάθεια και συνέβαλαν στην πρόοδο του συλλόγου. Ευχαριστώ για την αγάπη που μου έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια.
Εύχομαι από την καρδιά μου καλή συνέχεια στο νέο Δ.Σ. που αποτελείται από παιδιά με όρεξη και με αγάπη να δουλέψουν για την συνέχεια και το καλό της Ένωσης, στην προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής Μνήμης των Μικρασιατών.
Θα συνεχίσω να εκπροσωπώ την Ένωση Μικρασιατών Θήβας στην Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματίων Ελλάδας ( Ο.Π.Σ.Ε) μέχρι το 2020 και θα είμαι σταθερά δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: