Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Στην Εστία Νέας Σμύρνης η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος - Στην αντιπροσωπεία της 'Ενωσης Μικρασιατών Θήβας οι κκ. Γιώργος Γεγέκας, Δημήτρης Παντέλας και Απόστολος Δαγδελένης

Στην αίθουσα του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης της Εστίας Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η τελετή κοπής Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.  Παρουσία προέδρων και εκπροσώπων δεκάδων σωματείων ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Αντώνης Οραήγλου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας τονίζοντας πως τα θέματα των Μουσείων προχωρούν.  Σε αυτό της Θεσσαλονίκης είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μελέτης.  Στην Αθήνα είμαστε μερικώς ικανοποιημένοι καθώς έχει ανακοινωθεί μεν η δημιουργία μουσείου και βρισκόμαστε σε διαδικασία πίεσης προς τους φορείς. 

Η ΟΠΣΕ είναι σε επαφή με ομάδα Ευρωβουλευτών για το ζήτημα της Γενοκτονίας και διεκδικεί σε όλους τους τόνους από την πολιτεία την επαναλειτουργία του ταμείου ανταλλάξιμης περιουσίας για την οικονομική ανάσα των Σωματείων μελών μας.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΟΠΣΕ, Γιάννη Τριανταφυλίδη, Γιάννη Παπαδάτο, Κώστα Αναγνωστάκη, Αποστόλη Δαγδελένη, Γιώργο Σακερλή και Δημήτρη Παντέλα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μπαλάφας, η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο ιστορικός Βλάσης Αγτζιδης, η υποψήφια δήμαρχος Καισαριανής Μπετίνα Γραφίδου και ο τ. γραμματέας της Ενώσεως Σμυρναίων Νίκος Βικέτος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των συμμετεχόντων στην αίθουσα του Μουσείου από το μέλος του ΔΣ και έφορο των Μουσείων της Εστίας Νέας Σμύρνης Θέμιδα Παπαδοπούλου και μικρή δεξίωση. 
Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 6:30 στην αίθουσα του Συλλόγου Μικρασιατών Κατερίνης θα γίνει η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας για τα Σωματεία μας στη Βόρειο Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: