Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Βήμα βήμα προχωρά ένα τα μεγαλύτερα έργα πολιτιστικού τουρισμού της χώρας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Στην καρδιά της διαδρομής το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού

Στις 28 Ιανουαρίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε* την υποβολή για έγκριση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Συνολικής Πρότασης του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου (Σχέδιο Δράσης) με αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ).


Με το χρηματοδοτικό εργαλείο της Ο.Χ.Ε. και με όχημα την ανάπτυξη  ενός δικτύου συνεργειών για την οικοδόμηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα πολιτιστικού τουρισμού της χώρας, διαμορφώνεται βήμα βήμα μια νέα εποχή για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το παραπάνω πρόγραμμα αφενός αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επενδύσεις που έχουν ήδη γίνει με προηγούμενα Προγράμματα, αφετέρου συνδυάζει με τρόπο ολιστικό την προσέλκυση και ανάπτυξη του τουρισμού με  την αξιοποίηση του αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού πλούτου και την ενθάρρυνση της συμμετοχής της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας. Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» εκφράζει τη χαρά του για την εξέλιξη του καινοτόμου αυτού Προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας της οποίας το σωματείο θα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε βήμα οικοδόμησης της Διαδρομής.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο αναλυτικά, εδώ.

*Η εν λόγω απόφαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.  Κατά ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Λευκό ψήφισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα» , κ. Μιλτιάδης –Αναστάσιος Μέτσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λάμπρος Αριστ. Ρόδης - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Βοιωτίας με τον κ. Φάνη Σπανό

www.endelfoisonline.gr