Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα αποφάσεων για τον κ. Αλέξη Τσίπρα

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr
Η επιστροφή του από την Άγκυρα, φέρνει τον Πρωθυπουργό εν όψει κρίσιμων αποφάσεων και σε σχέση με το χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών. Κυβερνητικές πηγές αντιμετωπίζουν την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, ως την τελευταία πράξη ενός σημαντικού πολιτικού κύκλου που κλείνει, ανοίγοντας ένα νέο που θα πάει ως τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και έμπειροι κοινοβουλευτικοί του κυβερνώντος κόμματος, θεωρούν κομβικό για τον κ. Τσίπρα να πάρει άμεσα αποφάσεις για το αν οι εθνικές εκλογές γίνουν πριν, ταυτόχρονα ή μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επιβεβαιώνουν ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο αναμένει μετρήσεις που θα αφορούν την περίοδο μετά το πολιτικό διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ που θα περιλαμβάνουν την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις κινήσεις που έγιναν εντός και εκτός Βουλής για να υπάρξει μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επιβεβαιώνουν ακόμα και το ότι οι μετρήσεις που αφορούν τις επιδόσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμους πολιτικά δήμους και περιφέρειες των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι πολύ πιο κάτω από αυτές που περίμεναν.
Παράλληλα, παραδέχονται ότι η δημόσια συζήτηση για τη στήριξη από δανεικούς βουλευτές που δεν εκτονώνεται προκαλούν ασφυκτική πίεση, τα επιχειρήματα περί ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν περνούν στην κοινή γνώμη και αναμένουν ότι στις μετρήσεις που θα πάρουν στα χέρια τους τις επόμενες ημέρες, οι γνώμες υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών θα είναι περισσότερες. Διαβάστε περισσότερα στο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: