Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

«Αθλητισμός για όλους μας»


Του Δημήτρη Καραμάνη*

  Ο αθλητισμός είναι τρόπος  και στάση ζωής. Οι ωφέλειές του σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο αναγνωρίζονται πλέον από όλους. Είναι ευοίωνο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι  πολίτες επιλέγουν να ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους με ένα ή και περισσότερα ατομικά ή ομαδικά αθλήματα.     Είναι λοιπόν υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παρέχει ευκαιρίες πρόσβασης για άσκηση σε όλους τους πολίτες.   Ο αθλητισμός αποτελεί αρωγό στη μείωση του άγχους, της μοναξιάς και της αποξένωσης των ανθρώπων. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αντικοινωνικών συμπεριφορών, στην ομαλότερη κοινωνικοποίηση όπως και στην πρόσληψη της χρήσης ουσιών. Προσφέρει σωματική και ψυχική υγεία και είναι η καλύτερη πρόληψη των ασθενειών. Προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ
Α) Κατασκευή πρότυπου κλειστού βιοκλιματικού κολυμβητηρίου με εκμετάλλευση γεωθερμίας και ηλιακής ενέργειας με σκοπό τη μείωση των ηλεκτρικών καταναλώσεων
Β) Εκ νέου διαμόρφωση και συντήρηση του υπάρχοντος κολυμβητηρίου.
Γ) Εκ νέου διαμόρφωση και συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου. Μετατροπή του σε βιοκλιματικό κτήριο.
Δ) Προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ακόμη βιοκλιματικού κλειστού γυμναστηρίου.
Ε) Χάραξη ποδηλατοδρόμων όπου είναι δυνατόν στα επίπεδα σημεία της πόλης.
ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Α) Υπηρεσίες ελεύθερης εκγύμνασης (τρέξιμο, ιμάντες, αναρρίχηση, ποδηλασία) για όλη την τοπική κοινωνία.
Β) Αξιοποίηση των περιαστικών δασών για δημιουργία υπαίθριων χώρων ελεύθερης άθλησης και τοποθέτηση οργάνων υπαίθρου.
Γ) Πρόγραμμα γυμναστικής κατάλληλα προετοιμασμένο για άτομα τρίτης ηλικίας.
Δ) Πρόγραμμα γυμναστικής κατάλληλα προετοιμασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ- ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
 Με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση της υποκινητικότητας σχολικής ηλικίας ενημέρωση – ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μαθητών νηπιακής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας μέσω βιωματικών σεμιναρίων, μίνι παιχνιδιών και διοργανώσεων που θα πραγματοποιούνται στα σχολεία, με θέμα τα οφέλη της γυμναστικής και της υγιεινής διατροφής.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ- ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
 Συνεργασία με όλους τους συλλόγους και τα σωματεία και από κοινού διοργάνωση δράσεων. Ενίσχυση των διοργανώσεων που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 Συμμετέχω κι εγώ για τους ανθρώπους που με χρειάζονται
 Διοργάνωση μαραθωνίου αγώνα ( Λιβαδειάς –Θήβας) , καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μπαζάρ με συμβολική οικονομική συμμετοχή προκειμένου να βοηθούνται φιλανθρωπικά σωματεία που το έχουν ανάγκη.

*Ο Δημήτρης Καραμάνης είναι εκπαιδευτικός και υποψήφιος Δήμαρχος Λεβαδέων, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ».

1 σχόλιο:

Δ.Π. είπε...

Μπράβο! Πάρα πολύ ωραίο σχέδιο για την πόλη!