Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

«Θα τραγουδήσω και θα πω»: Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι στη γνώση μας για το δημοτικό τραγούδι και το χορό στη Ρούμελη!


  
Μια ξεχωριστή σύμπραξη, ένα ακόμη βήμα προς την διασύνδεση του χθες με το σήμερα, ένα «πάντρεμα» της λαϊκής παράδοσης και των ακουσμάτων της με το τώρα! Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς κατάφερε για άλλη μια φορά να καθηλώσει το κοινό, το οποίο απόλαυσε απόλυτα μια βραδιά αφιερωμένη «στο δημοτικό τραγούδι και το χορό στη Ρούμελη», έτσι όπως παρουσιάστηκε στη σχετική ημερίδα, την περασμένη Κυριακή στο Διοικητήριο Βοιωτίας.
 
Η Πρόεδρος του Χ.Λ.Ο.Λ. κα Σοφία Κορογιάννου άνοιξε την εκδήλωση με ευχαριστίες για όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, την Π.Ε. Βοιωτίας για τη συνδιοργάνωση, τον Δήμο Λεβαδεών για την ηθική και υλική του συμπαράσταση και έδωσε το λόγο… στη μουσική! 
 

Μια βραδιά που έφερνε την υπογραφή δύο ξεχωριστών επίσης προσωπικοτήτων της λαϊκής παράδοσης, του χαρισματικού καθηγητή Πανεπιστημίου και τραγουδιστή κ. Β. Σερμπέζη και του ξακουστού κλαρινίστα Γ. Κοτσίνη.  Τις γνώσεις του πρόσθεσε και ο καθηγητής κ. Γ. Φούτζουλας, ενώ συμμετείχε και ο δημοσιογράφος κ. Δ. Λάμπρου. 
 Τη βραδιά πλαισίωσαν οι μουσικοί της ορχήστρας του Γ. Κοτσίνη.












Το αφιέρωμα τους πλαισίωσε η χορωδία του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς σε διδασκαλία του κ. Αντώνη Κεραμμυδά και το χορευτικό με τους εφήβους σε διδασκαλία της κας Χρύσας Αποστολίδη.







Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση – η οποία κατά τη γνώμη μας πρέπει να επαναληφθεί – τίμησαν με την παρουσία τους, η Δήμαρχος Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου, η Αντιδήμαρχος κα Κατερίνα Κοσκοβόλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρης Τόλιας, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ορχομενού και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Λάμπρος Ρόδης, η τ. Αντιδήμσρχος και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κική Καραβαγγέλη, εκπρόσωποι Συλλόγων της πόλης (Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας, Λυκείου των Ελληνίδων Λιβαδειάς, κ.α.)










Το ORCHOMENOS PRESS τους συγχαίρει και τους ευχαριστεί θερμά
για όσα κάνουν προκειμένου η λαϊκή μας παράδοση να είναι ζωντανή!































Δεν υπάρχουν σχόλια: