Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Με βλέμμα τον προϋπολογισμό του 2019 η υπερψήφιση της αναπροσαρμογής των τελών ύδρευσης στο Δήμο Ορχομενού


Με δεδομένο πως το 52% των Δημοτών παραμένουν συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πληρωμή των τελών ύδρευσης για το 2018 και μόλις το 11% έσπευσε να πληρώσει οφειλές παρελθόντων ετών την περσινή χρονιά, το ΔΣ  του Δήμου Ορχομενού προχώρησε χθες στο βράδυ στην – κατά πλειοψηφία-  λήψη απόφασης για αναπροσαρμογή τελών τόσο στην Δ.Ε. Ορχομενού, όσο και στη Δ.Ε. Ακραιφνίας. Όπως ήταν φυσικό την εισήγηση υπερασπίστηκε ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος και κατακεραύνωσαν οι παρατάσεις της μειοψηφίας, ενώ κατά την τρίωρη ανάλυση του θέματος δεν έλειψαν ούτε οι υπερβολές, ούτε και τα υποκριτικά σχόλια, καθώς βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο.
  
Συνολικά, 12 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 6 πρόεδροι Κοινοτήτων ψήφισαν ΝΑΙ, 10 Δημοτικοί Σύμβουλοι και ένας Πρόεδρος Κοινότητας ψήφισαν ΟΧΙ και ένας Δημοτικός Σύμβουλος ψήφισε ΠΑΡΩΝ (σσ. θα επανέλθουμε με την απόφαση αναλυτικά όταν δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ). Ανάμεσα σ` εκείνους που ψήφισαν θετικά ήταν και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, ο οποίος ζήτησε όμως δημόσια συγνώμη από τους συνεπείς Δημότες για την απόφασή του αυτή, η οποία θα οδηγήσει τελικά το Δήμο Ορχομενού στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019, που αναμένεται άμεσα να εισαχθεί και σε ψηφοφορία. Τη θετική του ψήφο  «πλήρωσε» με τη αποπομπή του από την Παράταξη «Ορχομενός, Νέα Εποχή» , με απόφαση του επικεφαλής, ο κ. Νεκτάριος Τσάπρας. 

Στην ουσία…

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν γύρω από το σκεπτικό της χθεσινοβραδινής απόφασης,  το πως φτάσαμε ως εδώ κ.τ.λ. ωστόσο, αυτό που οφείλουμε να καταγράψουμε είναι τη μία και αδιαμφισβήτητη αλήθεια: 
Το «μάρμαρο» θα το πληρώνουν πάντα οι συνεπείς Δημότες, όσο οι εκπρόσωποι μας  θα συγχέουν τις ψήφους τους 
με τις υποχρεώσεις των ανθρώπων που εκπροσωπούν και  ανάλογα θα ζητούν να λειτουργήσει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Ποτέ δεν θα ακουστούν οι φωνές εκείνων που «μίλαγαν για δικαιοσύνη», αφού πάντα – υπό αυτές τις συνθήκες – θα αποτελούν την μειοψηφία, ακόμη κι` ανάμεσα στην πλειοψηφία.

Τέλος,  επειδή – θυμηθείτε το – έχει ο καιρός γυρίσματα και επειδή θα δούμε πολλά το 2019, θα σας παραπέμψουμε στην αποτύπωση της χθεσινοβραδινής απόφασης στο ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας.. .


Κλείνουμε με ένα ακόμη απαραίτητο σχόλιο: 
Όλα όσα συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω απόφαση ... ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ εισπραχθούν
 το 2019... Δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη, είτε αυτή την απόφαση κάποιοι την βλέπουμε
 ως "αύξηση τελών", είτε κάποιοι άλλοι την βλέπουμε ως "αναπροσαρμογή" τελών... 

Αγαπητοί αναγνώστες, του χρόνου  - που όλα θα είναι διαφορετικά σε πρόσωπα και παρατάξεις - θα φροντίσουμε να τα ξαναπούμε ... Εξάλλου και τότε, οι αριθμοί θα λένε πάντα την αλήθεια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: