Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

«Καρφίτσα δεν έπεφτε» στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Ξηρονομαίων - Με τις ευλογίες δύο Επισκόπων έκανε «ποδαρικό» το 2019


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξηρονομαίων κ. Κωναντίνος Νίκας ανάμεσα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών
 και Λεβαδείας κκ. Γεώργιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κκ.Συμεών 

Το ΔΣ πάντα μ` ένα χαμόγελο για όλους . Από αριστερά: Άγγελος Κυριάκου, Μαρίνα Πανταζή, Βάσω Φίλη
 και Ρούλα Πανταζή. Μαζί τους η νούσα κα Άντζελα Πανταζή - Βασιληά. Να είστε καλά και ν` ανταμώνουμε !!!

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στ. Κεφαλάς με τον επί σειρά πρόεδρο κ. Θανάση Καλοζούμη 
Ο Θεοφιλέστατος Θεσπιεών ευλογεί τη βασιλόπιτα του 2019 

Την εκδήλωση τίμησε με με την παρουσία του - μεταξύ άλλων
- ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου .
 Διακρίνεται και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαρίνης



Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ν. Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή Βασιληά
ανάμεσα στους κκ. Καλοζούμη και Πέππα




Την εκδήλωση των Ξηρονομαίων τίμησε και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ορχομενού κ. Λάμπρος Ρόδης,
στο χωριό του αείμνηστου πεθερού του Χαράλαμπου Γ.  Πανταζή με τη συγγένισσά του Ρούλα Ι.Πανταζή. 


Ανάμεσά τους και η γνωστή δικηγόρος της Θήβας, πολιτευτής της ΝΔ κα Λουκία Θεοδώρου

Και του χρόνου!!!
Με τις ευλογίες  της εκκλησίας και μάλιστα δύο Επισκόπων -  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιέων κκ. Συμεών που φιλοξενούνταν την περιοχή λόγω της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους προστάτη των Θεσπιών – εκπροσώπων των τοπικών αρχών του α` και β` βαθμού, εκπροσώπων  συλλόγων και φορέων και ασφαλώς σύσσωμων των μελών του, κόπηκε την περασμένη Κυριακή στην ταβέρνα του Κεφαλά στη Τ.Κ. Ξηρονομής του Δήμου Θηβαίων, η βασιλόπιτα του Συλλόγου Ξηρονομαίων.
 




Η παρουσία των κκ. Γεωργίου και Συμεών είχε ήδη δώσει πανηγυρικότερο τόνο στην ημέρα, όπως και το κλίμα της προεκλογικής περιόδου που ήταν «πανταχού παρών» στο χώρο. Το ΔΣ, φιλόξενο όπως πάντα, καλωσόρισε όσους τίμησαν την εκδήλωσή τους με πρώτο απ` όλους τον Πρόεδρο κ. Νίκα, ο οποίος είχε ένα καλό λόγο για όλους και τα δημόσια πρόσωπα που ήταν μαζί τους, τους κκ. Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερεάρχη Π.Ε. Βοιωτίας,  Τάσο Καμούτση, Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Θόσβης, Πρόεδρο της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθη Κεφαλά και το τοπικό συμβούλιο, μεταξύ των οποίων ο κ. Θεόδωρος Μαρίνης, κ. Λάμπρο Ρόδη, Πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Ορχομενού και  διαχρονικό συμπαραστάτη του έργου του Συλλόγου - γαμπρό της Ξηρονομής από τον αείμνηστο πεθερό του Χαράλαμπο Πανταζή, Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Θηβαίων και φυσικά αρκετούς νέους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.
Μαζί τους ήταν και η πολιτευτής της ΝΔ, γνωστή και αγαπητή δικηγόρος της Θήβας κα Λουκία Θεοδώρου, όπως και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή – Βασιληά και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ξηρονομής κα Μαρία Μαρίνη – Τζίτζη.  

 Τα πάντα είχαν ετοιμαστεί με μεράκι και περισσή φροντίδα, όπως διαχρονικά φημίζονται για την τάξη τους όλα τα αρβανιτοχώρια μας. Γι` αυτή την ξεχωριστή χαρά, όμως, να είναι μαζί τους ο Σεβασμιώτατος κκ. Γεώργιος, το ΔΣ είχε την ευχαρίστηση να του αφιερώσει τον τελευταίο τόμο της εφημερίδας «Ξηρονομή», η οποία κυκλοφορεί αδιαλείπτως για περίπου τέσσερις δεκαετίες, δώρο που δέχθηκε με μεγάλη χαρά ο ακούραστος ποιμενάρχης μας. 
Ένα συμβολικό δώρο, το βιβλίο που είναι αφιερωμένο στην ιστορία της Ξηρονομής, αφιέρωσε το ΔΣ και στον φιλοξενούμε Θεοφιλέστατο κκ. Συμεών, όπως και στην κα Φανή Παπαθωμά για ό,τι έχει προσφέρει στο Σύλλογό τους. 


Ο κ. Στάθης Κεφαλάς,
Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής
Ο κ. Τάσος Καμούτσης, Αντιδήμαρχος
Δ.Ε. Θίσβης του Δήμου Θηβαίων 


Τον δικό του χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς, ένας ακούραστος εργάτης για την τοπική κοινότητα κατά γενική ομολογία  και ο Αντιδήμσρχος της Δ.Ε. Θίσβης κ. Τάσος Καμούτσης, γνωστός για πολύχρονη προσφορά του στην τοπική κοινωνία ως γιατρός και ως αιρετός. 



Μαζί τους ήταν φέτος και Δντης της Α/θμιας εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννιός, ο πλαισιώνεται από τους κκ. Θεόδωρο Μαρίνη, Στάθη Κεφαλά και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θωμά Κιούση. 






Χαιρετισμούς εκ μέρους των απόδημων Ξηρονομαίων και όχι μόνο απέστειλε στην ομήγυρη ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου, ο γλυκύτατος και πολυγραφότατος κ. Θανάσης Καλοζούμης.   Εξίσου ζεστό το χειροκρότημα και για τον 82χρονο κ. Παναγιώτη Μπαρδώσα που μόλις πήρε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού!!!


Κι` ύστερα σειρά είχε ο χορός από το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου που απέδωσε αρβανίτικους χορούς, καγκέλια και συρτοκαγκέλια της Ρούμελης, αποσπώντας το χειροκρότημα της κατάμεστης αίθουσας.

Για να ακολουθήσει ένα ζωηρό γλέντι… αντίστοιχου 
ενός ζωηρότατου Συλλόγου της Βοιωτίας. Και του χρόνου! 


Στα deck ο ένας και μοναδικός κ. Βαγγέλης Κεφαλάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια: