Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Στην τριπλή έκθεση «MEAT DAYS - DAIRY EXPO - FROZEN FOOD 2018» συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 14 επιχειρήσεις


Στην τριπλή έκθεση «MEAT DAYS - DAIRY EXPO - FROZEN FOOD 2018» συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 14 επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκε από 10 έως 12 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα. Πρόκειται για ένα κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός προβολής και προώθησης προϊόντων για την αγορά κρέατος, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα κατεψυγμένα τρόφιμα σε εθνικό επίπεδο και απευθύνεται σε επαγγελματίες και εμπορικούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Η Περιφέρεια Στερεά Ελλάδας αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο κέντρο παραγωγής λευκού κρέατος στη χώρα μας, μετά την Ήπειρο, μαζί με την οποία συγκεντρώνουν περίπου το 60% της συνολικής εγχώριας παραγωγής. Επίσης, στο καλάθι της έχει σημαντικά ΠΟΠ τυροκομικά προϊόντα.
Τα περίπτερα της Στερεάς Ελλάδας, τόσο στο Hall 2Meat & Grill”, όσο και στο Hall 3Dairy Expo” & “Frozen Food”, προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και οι επιχειρήσεις  της Περιφέρειας πραγματοποίησαν 152 εμπορικές συναντήσεις (B2B) με τους επαγγελματίες επισκέπτες, γεγονός που καταδεικνύει τις προοπτικές που ανοίγονται στις επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα.
Στην έκθεση και στο πλευρό των επιχειρήσεων παρευρέθηκε ο Φάνης Σπανός, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Κελαϊδίτη, Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.
Ο Φάνης Σπανός, μετά την επίσκεψή του στα περίπτερα των επιχειρήσεων δήλωσε:
"Η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων και η ενίσχυση της δικτύωσης των επιχειρήσεων στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά είναι ένας ακόμα στόχος που προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να υλοποιήσουμε. Έτσι, η οργανωμένη συμμετοχή μας σε εκθέσεις είναι ένα εργαλείο για τους παραγωγούς της Στερεάς Ελλάδας να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές."


Δεν υπάρχουν σχόλια: