Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Στο πλευρό των ελαιοπαραγωγών η Π .Ε. Βοιωτίας



   Προγραμματισμένη σύσκεψη με τους ελαιοπαραγωγούς της Π. Ε. Βοιωτίας  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε.Βοιωτίας . Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Δήμων και Συνεταιρισμών που εξέθεσαν τα προβλήματά τους.
 
   Θέματα της σύσκεψης ήταν :
1.Εξαίρεση από την εισφορά δακοκτονίας για το έτος 2018 των ελαιοπαραγωγών της Π. Ε. Βοιωτίας
2. Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για τη μείωση της παραγωγής όπως και της ποιοτικής υποβάθμισης του παραγόμενου ελαιολάδου  λόγω της έντονης προσβολής από το δάκο.
3. Πρόταση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την έγκαιρη διαδικασία των προβλεπόμενων ενεργειών με στόχο οι προβλεπόμενες προκηρύξεις για εργολάβους – ενστάσεις και πρόσληψη έκτακτου προσωπικού να δύναται η εφαρμογή τους από την προηγούμενη χρονιά για τις δύο επόμενες .

   Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η καρπόπτωση δεν οφείλεται στην δακοπροσβολή αλλά κυρίως στην εμφάνιση μυκητολογικής προσβολής γλοιοσπορίου και στην προσβολή πυρηνοτρύτη, που ευνοήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη φετινή περίοδο.

   Η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, τόνισε ότι:

   «Αντιμετωπίζουμε έγκαιρα τα θέματα που προκύπτουν στο Νομό μας. Συναποφασίσαμε δύο κοινές επιστολές μαζί με τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς , οι οποίες θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο , στο οποίο βεβαίως θα γίνουν και οι σχετικές παρεμβάσεις. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας με κάθε τρόπο».



Δεν υπάρχουν σχόλια: