Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Μια νέα αφετηρία για το δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Αγίου Δημητρίου - Η ανακαινισμένη τους αίθουσα, μια «ανοικτή αγκαλιά» για όλους


Υπάρχουν πολλοί που λένε πως εάν στις κοινωνίες μας δεν είχαμε τους γυναικείους συλλόγους, δεν θα είχαμε «ζωή στα χωριά» μας. Άδικο έχουν; Ο ρόλος τους και πολύ περισσότερο η δράση των γυναικείων συλλόγων στο Δήμο μας – και όχι μόνο - είναι πολύ σημαντικός κι` αυτό φάνηκε ακόμη μια φορά μέσα από πρόσφατο, ανοικτό κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Δημητρίου, με αφορμή την νέα τους αφετηρία. Μια ανακαινισμένη αίθουσα -  που τους δόθηκε από τη δημοτική αρχή στο κέντρο του ομώνυμου Δημοτικού Διαμερίσματος - για να γίνει μια «ανοικτή αγκαλιά» για όλους !!! 

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Δημητρίου συμπληρώνει κοντά στις τρεις δεκαετίες, γι` αυτό και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας, με σταθερή παρουσία και στο ΔΣ, στο πρόσωπο της κας Ελένης Σφουντούρη.













Σήμερα, με πρόεδρο την Γιούλη Κούτσικα – Νίαχα, πλαισιωμένη από πολλές ακόμη άξιες συνεργάτιδες, κάνει ένα ακόμη βήμα!
Διευρύνει το χώρο που του παραχώρησε η Δημοτική Αρχή στο κέντρο του Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου και τον διαμορφώνει σ` ένα σημείο συνάντησης για εκείνες και τις δραστηριότητές τους αλλά και για όλους όσους θέλουν στο χωριού τους να βρουν μια στέγη για τις δικές τους δράσεις.
Μια «ανοικτή αγκαλιά», δηλαδή, όπως κι` αυτή της μάνας, που χωράει κάθε συγχωριανό και συγχωριανή τους, κάθε συλλογική προσπάθεια. 
 Τον αγιασμό του χώρου  – που ανακαινίστηκε με δικά τους χρήματα και με χορηγούς – φίλους του Συλλόγου, πάντα με την υποστήριξη και του Δήμου μας και της Π.Ε. Βοιωτίας – έκανε ο αγαπητός  π. Ηλίας Παπούλιας, Εφημέριος του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος τους ευχήθηκε «καλά έργα»  και τους  πρόσφερε συμβολικά μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου για ευλογία. 
Μαζί τους ήταν – μεταξύ άλλων – και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή – Βασιληά, επαινόντας τες για τη νέα τους πρωτοβουλία και την σταθερή του συμμετοχή και δράση τόσο σε τοπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Παρούσα – παρά το πολύ δύσκολο πρόγραμμά της  - και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, αρωγός κι εκείνη διαχρονικά στο έργο του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Δημητρίου, όπως και αυτή τη φορά.




Τον Δήμο Ορχομενού εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, η Αντιδήμαρχος κα Βαρβάρα Σκαγιάκου, οι τ. Αντιδήμαρχοι κκ. Γρηγόρης Γαλάνης, Γιάννης Νταβαλούμης και Κική Καραβαγγέλη, η Δημοτική Σύμβουλος κα Βούλα Καράλη ενώ παρούσες ήταν ακόμη αντιπροσωπείες από το Σύλλογο Γυναικών Ορχομενού, Δαύλειας  και Αράχωβας, κ.α., ανάμεσα στις γυναίκες του χωριού που στα μάτια τους έβλεπες τη χαράς για τον Σύλλογό τους και τις ωραίες πρωτοβουλίες τους, πολλές από τις οποίες ξαναθυμηθήκαμε στην έκθεση που είχε στηθεί, αποτέλεσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Σύλλογο Γυναικών Αγίου Δημητρίου ( π.χ. μαθήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κεντήματος, κ.α.)








Το ORCHOMENOS PRESS συγχαίρει το ΔΣ
για την ωραία τους πρωτοβουλία
και τους εύχεται νέος τους χώρος να έχει πάντα ζωή και δράση!


Καλή δύναμη στο έργο σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: