Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Η Στερεά Ελλάδα τον στερείται… η Αθήνα τον υποδέχεται – Πλήθος Στερεοελλαδιτών στην επίσημη πρώτη του κ. Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο ΑθηναίωνΜε μια μεγαλειώδη, ανοικτή εκδήλωση στην πλέον εναλλακτική γειτονιά τη Αθήνας, το Γκάζι, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε και επίσημα το επόμενο αυτοδιοικητικό του βήμα, την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά»! Σε ειδική εκδήλωση -  παρουσία εκατοντάδων Αθηναίων και πλήθος Στερεοελλαδιτών, αιρετών και μη, που ήταν εκεί για να τον στηρίξουν με την παρουσία τους για την 5ετία συνεργασία τους – κ.  Μπακογιάννης παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια».  Ο κόσμος ήταν τόσος πολύ που για αρκετή ώρα έκλεισε το ρεύμα ανόδου της οδού Πειραιως... Το ORCHOMENOS PRESS ήταν και εκεί!! 


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για συμφωνία εμπιστοσύνης με πέντε αρχές.
Συγκεκριμένα σημείωσε:
«Αρχή πρώτη: Η Αθήνα δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια. Είναι οι άνθρωποί της. Όσοι ζουν, όσοι εργάζονται και όσοι την επισκέπτονται. Έχετε ανάγκη επιτέλους, όσα δικαιούστε.
Αρχή δεύτερη: Ο Δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, ούτε τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Είναι σύμμαχος με τα  όνειρα των δημοτών. Ο Δήμαρχος είναι παντού. Για τα πάντα. Και πάντα. Μαχητικά, πέρα και πάνω από αρμοδιότητες. Γι αυτά που λέμε και κάνουμε ή δεν κάνουμε, θα φταίμε εμείς. Εδώ θα ισχύει στα αλήθεια το γνωστό... Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο.
Αρχή τρίτη: Η αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνά γραμμές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές. Η κοινωνία όμως είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική. Να σπάσουμε τις φυλακές που έχουμε χτίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να μάθουμε στην συνεννόηση, στην συναίνεση και την συνεργασία.
Αρχή τέταρτη: Δεν υπάρχει τζάμπα σχέδιο. Ο Δήμος Αθηναίων έχει γεράσει. Για να ξανανιώσει χρειάζεται να γυρίσει ανάποδα. Ασυμβίβαστα. Για να αναμετρηθούμε, όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον. Όχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά με τους ίδιους τους εαυτούς μας.
Αρχή πέμπτη: Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ιστορία γράφουν οι παρέες. Ο Δήμαρχος δεν είναι τίποτα παραπάνω από διευθυντής ορχήστρας. Και η αλλαγή έρχεται μόνο από κάτω προς τα πάνω».

Βασικός στόχος, σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, είναι ο «Πολιτισμός της Καθημερινότητας», που αποτελεί τη βάση της σχέσης του πολίτη με την πόλη. Εστιάζει σε τρεις άξονες, εξήγησε:
  • «Δημόσια ασφάλεια χωρίς την οποία, οτιδήποτε άλλο, καθίσταται άκυρο. Ο δήμος πρέπει να πάρει επάνω του το ζήτημα και ας μην έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα. Κατάρτιση σχεδίου δράσης με συντονιστικό ρόλο του δήμου Αθηναίων και συμμετοχή όλων των φορέων.
  • Λειτουργία της πόλης ώστε να είναι ανθρώπινη. Είναι το πώς μαζεύουμε τα σκουπίδια και η διαχείριση των 11.500 σημείων αποκομιδής. Είναι η ανακύκλωση, η οποία σήμερα δεν ξεπερνάει το 10%. Είναι τα πεζοδρόμια, που δεν καθαρίζονται και δεν πλένονται. Είναι ο φωτισμός, που τόσο μας λείπει. Οφείλουμε να κάνουμε στην πόλη ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ.
  • Ανάκτηση του δημόσιου χώρου με παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά. Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι παιδικές χαρές και οι πλατείες μας, όλα είναι κομμάτια του πάζλ που ονομάζεται δημόσιος χώρος. Μιλάω για ένα πλέγμα πολύ συγκεκριμένων έργων στις γειτονιές για να αναδείξουμε τους κρυμμένους μας θησαυρούς. Ό,τι κάνουμε με τον δημόσιο χώρο, μικρό ή μεγάλο, θέλουμε να διαπνέεται από μια απλή φιλοσοφία, να έχει έναν και μοναδικό στρατηγικό στόχο: Τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας. Την ωραιότερη βόλτα της Ευρώπης. Τον μεγάλο περίπατο που να συνδέει το ένδοξο χθες με ό,τι σύγχρονο, πραγματικό και ζωντανό διαφοροποιεί ετούτη εδώ την πόλη από τις άλλες σπουδαίες πόλεις του κόσμου» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λάμπρος Αριστ. Ρόδης - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Βοιωτίας με τον κ. Φάνη Σπανό

www.endelfoisonline.gr