Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Αφιέρωμα της Agronews στον παραγωγό κ. Ιωάννη Τυμπαλέξη από το Δ.Δ Διονύσου

Κάποιοι, βρήκαν στα χώματα των χωραφιών το δικό τους «Ελντοράντο» και η μοίρα τους άλλαξε τελείως, όπως είναι για παράδειγμα η περίπτωση του  παραγωγού Ιωάννη Τυμπαλέξη.

Του Νίκου Τσιαμτσίκα 


Ο Ιωάννης Τυµπαλέξης, αποφάσισε να πουλά τη σοδειά µε τα λαχανικά του στη λαϊκή αγορά, όταν επανειληµµένα, απέτυχε η συνεργασία του µε τους µανάβηδες και τους εµπόρους της κεντρικής λαχαναγοράς. Ο λόγος είναι πως αυτοί έδιναν προτεραιότητα στο δικό τους κέρδος, ήταν κακοπληρωτές, πλήρωναν όποτε ήθελαν, καµιά φορά και µε καθυστέρηση 6 µηνών ή ακόµη-ακόµη, έφερναν τα γνωστά «φέσια», µε το πρόσχηµα ότι δεν κατάφερναν να πουλήσουν τα λαχανικά, τα οποία ως ευπαθή προϊόντα κάπου στον λαβύρινθο της εµπορικής διαδικασίας, έχαναν µέσα στα ψυγεία τη φρεσκάδα τους και άρα την εµπορική τους αξία.
 Πιο σίγουρο κέρδος
Όταν η ταλαιπωρία αυτή γίνεται κανόνας, αποφασίζει κανείς να πάρει στα χέρια του την τύχη της παραγωγής του, ρισκάροντας να εµπορευτεί σε µια πολύ ανοιχτή αγορά, όπως είναι η λαϊκή, µε τεράστιο ανταγωνισµό και «αβέβαιο» κέρδος. Το αβέβαιο µπαίνει σε εισαγωγικά γιατί τελικά εδώ το κέρδος είναι πιο σίγουρο από οπουδήποτε αλλού, κάτω από συγκεκριµένες προϋποθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: