Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Με Ορχομενίτικο χρώμα ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος δρόμος



 Ένας Κενυάτης, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, έφτασε πρώτος στο νήμα του τερματισμού του 36ου Αυθεντικού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο. Σύμφωνα πάντα με το www.naftemporiki.gr , ήταν ο Κιπκόριρ Μισόι, ο οποίος κάλυψε την απόσταση της κλασσικής διαδρομής σε 2 ώρες 10 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, μια επίδοση που βρέθηκε κοντά στο ρεκόρ του αγώνα.
Η κορυφαία μέχρι σήμερα επίδοση στη διοργάνωση της Αθήνας καταγράφηκε το 2014 από τον Φέλιξ Κάντι, που είχε σημειώσει επίδοση 2:10.37.
Μετά τον Μισόι τερμάτισαν δύο Αιθίοπες, ο Τιρουνέχ Τέσφα με χρόνο 2:12.52 και ο Γκερέμε Αζμερό σε 2:13.20. Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Κώστας Γκελαούζος, που ήταν έβδομος στο σύνολο με επίδοση 2:21.54.

Δεύτερος (8ος στην γενική κατάταξη) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται ταυτόχρονα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης (2:23.43) και τρίτος (9ος στη γενική κατάταξη) ο Παναγιώτης Καραΐσκος (2:23.53). Κενυατική υπόθεση ήταν και ο γυναικείος αγώνας, στον οποίο πρώτευσε η Μουριούκι Ενγιαγουίρι με επίδοση 2:36:46. Δεύτερη ήταν η επίσης Κενυάτισα Ρέμπι Τσερόνο με 2:38.54 και τρίτη η Ελευθερία Πετρουλάκη (2:46.09), η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Την Ελληνίδα πρωταθλήτρια ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος οι Στεφανία Λεοντιάδου (2:48.54) και Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο (2:50.09).

Το ιδιαίτερο, όμως, στοιχείο του φετινού 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου ήταν πως ο Ορχομενός είχε κι` εδώ τη δική του ξεχωριστή συμμετοχή. Μια δυναμική παρουσία μέσα από τους συμπολίτες μας αθλητές - που έχουν συμμετάσχει σε ουκ ολίγες διοργανώσεις -  όπως ο Γιώργος Τζέμος, ο Λάμπρος Χριστοδούλου, ο Χρήστος Μουστής, ο Γιώργος Καράλας αλλά και η Θεανώ Ψαλιώτη, η Νικολέτα Κολοβού - Σουλεϊμάνη, κ.α. , οι οποίοι  μοιράστηκαν μέσα από τα social media αυτή τη μοναδική εμπειρία... Ασφαλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και την διαχρονική παρουσία του Ορχομένιου δημοσιογράφου του ΣΕΓΑΣ κ. Μπάμπη Ζαννιά, με τον πάντοτε πρωταγωνιστικό του ρόλο στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών συναντήσεων, μεταξύ αυτών και του Αυθεντικού Μαραθωνίου! 


Συγχαρητήρια παιδιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: