Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτός είναι ο Ορχομένιος Personal trainer κ. Παναγιώτης Τσάπρας

Από πολύ μικρός ανακάλυψα την κλίση μου στη γυμναστική και έτσι θέλησα να σπουδάσω αυτό που αγαπούσα. Μετά από διαδικασία απαιτητικών εξετάσεων κατάφερα να εισαχθώ στην Γυμναστική Ακαδημία της Βουδαπέστης (Testneveles Egyetem) και είμαι ο μοναδικός μέχρι στιγμής μη Ούγγρος που κατάφερε να σπουδάσει στο Ουγγαρόφωνο Τμήμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στην Ουγγαρία συμμετείχα ως αθλητής Ενόργανης Γυμναστικής στην Ομάδα Honvet και κατά τα μαθητικά μου χρόνια ως αθλητής πολεμικών τεχνών σε αγώνες Tank Su Do, Sotokan, και Ελληνορωμαϊκής Πάλης (1985-1991). Στην Ουγγαρία απέκτησα ειδικότητες στην Ενόργανη Γυμναστική, στην Προπονητική και στην Κολύμβηση και υπήρξα και βοηθός Καθηγητή στο μάθημα της Ενόργανης Γυμναστικής.

Το 1994 αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα και μετά από διαδικασία εξετάσεων πήρα μετεγγραφή και εισήλθα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής, όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 1995 με ειδικότητα στην Αντισφαίριση. Παράλληλα, αποφοίτησα και από τη σχολή GRAFTS ως Aerobics Instructor και Personal Trainer. Έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και συνέδρια και είμαι κάτοχος Διεθνών Πιστοποιητικών στο Core Training, Functional Training, Boot Camp Circuits, Cross Training και TRX Suspension Training.

Παράλληλα με  τις σπουδές μου - εργάστηκα σε ιδιωτικά γυμναστήρια ως Υπεύθυνος Γυμναστηρίου και Personal Trainer, και σε Φυσιοθεραπευτήρια ως Υπεύθυνος Αποκατάστασης Μετατραυματικής Περιόδου και Ορθοσωμικών Προβλημάτων. Από το 1998 έως το 2015 ήμουν Ιδιοκτήτης και Υπεύθυνος του γυμναστηρίου «Muscle Tone».

Έχω 20 χρόνια εμπειρία ως Personal Trainer, 10 χρόνια εμπειρία ως προπονητής Αντισφαίρισης στον Όμιλο Αντισφαίρισης Λιβαδειάς (σε τμήματα ενηλίκων και ανηλίκων όλων των αγωνιστικών κατηγοριών) και 7 χρόνια προϋπηρεσία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σαν ωρομίσθιος και αναπληρωτής εκπαιδευτικός αντίστοιχα. Επίσης, το 2014-2016 ήμουν γυμναστής (υπεύθυνος φυσικής κατάστασης, πρόληψης και αποκατάστασης τραυματισμών και διατροφής) στην ομάδα μπάσκετ της Α.Ε. Λιβαδειάς της Α2 κατηγορίας και το 2016-2017 στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. (πρωταθλήτρια ομάδα Α2 κατηγορίας τη χρονιά 2016-2017).

Όλα αυτά τα χρόνια έχω γυμνάσει περισσότερους από 16,000 ανθρώπους, τους έχω βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους που έθεσαν σχετικά με το σώμα και το βάρος τους, αλλάζοντας τρόπο ζωής και διασφαλίζοντας την υγεία τους.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ
Η ενδυνάμωση του σώματος μέσω ασκήσεων σε κατάσταση ανισορροπίας, θα μπορούσε να περιγράψει πολύ περιεκτικά και σύντομα τον τρόπο εκγύμνασης που εφαρμόζω. Είναι μορφή άσκησης και αποκατάστασης που με βασικό εργαλείο το βάρος του σώματος δυναμώνει, εξισορροπεί, αποκαθιστά την ευλυγισία και ευκινησία και στοχεύει αποτελεσματικά στη σωματική και ψυχική ευεξία.

Τα συνηθισμένα μηχανήματα γυμναστηρίων είναι πια περιττά, καθώς ο Personal Trainer είναι επιστήμονας γυμναστικής και όχι χειριστής μηχανημάτων και ο ασκούμενος είναι ενεργός πρωταγωνιστής στην αποτελεσματικότερη και πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης που έχει άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητα και όχι στην ανούσια και βαρετή επανάληψη τυποποιημένων ασκήσεων.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με το συνδυασμό σωστής διατροφής και εξειδικευμένης εκγύμνασης. Γι” αυτόν το λόγο, εκτός από τις γνώσεις που έχω από σεμινάρια διατροφής που έχω παρακολουθήσει, μπορώ να σας παραπέμψω σε ειδικούς διατροφολόγους που συνεργάζομαι και οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένη διατροφική καθοδήγηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: