Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Μαζικό και με επίκαιρα πολιτικοκοινωνικά μηνύματα το Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λιβαδειά



Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου αλλά και με πλείστα πολιτικά – κοινωνικά μηνύματα γιορτάστηκε στο Προαύλιο του Διοικητηρίου  στη Λιβαδειά, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018,  η διπλή επέτειος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, δηλαδή τα 100 χρόνια  Φεστιβάλ ΚΚΕ και 50 χρόνια της ΚΝΕ. Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο κ. Δημήτρης Γόντικας ενώ παρόντες ήταν και πολλά κορυφαία κομματικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ορχομενού κ. Γιώργος Σκόπας. Το ORCHOMENOS PRESS ήταν και εκεί!


Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προβολή βίντεο αφιερωμένο στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, το οποίο ανέδειξε στιγμές από τη ζωή και τη δράση της και συνεχίστηκε με συναυλία από νεανικό συγκρότημα. Χαιρετισμό απεύθυνε η Νικολίνα Φάσσα, μέλος του ΣΠ Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας της ΚΝΕ.
Ακολούθησε η κεντρική πολιτική ομιλία από τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος της ΚΕ το
υ ΚΚΕ, ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία και τη δράση της ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.






Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ορχομενού κ. Γιώργος Σκόπας μας είπε…
Δηλώσεις έκανε στο ORCHOMENOS PRESS και ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λιβαδειάς κ. Νώστας Κοτσικώνας…

Στη συνέχεια, ακολούθησε μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα στο εργατικό – λαϊκό τραγούδι, ενώ η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι από τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Στο χώρο υπήρχε έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής». Αίσθηση προκάλεσε η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση σκίτσου από μαθητές που παρουσιάστηκε στο χώρο του Φεστιβάλ με θέμα «Η ζωή μας».









 

Παράλληλα με το κεντρικό πρόγραμμα οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ διασκέδασαν με παιχνίδια από animateur, ενώ στην καλλιτεχνική γωνιά ζωγράφισαν σχέδια από το περιοδικό «Κόκκινο Αερόστατο».


Τον Δήμο Ορχομενού εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, ο τ. Δήμαρχος και Επικεφαλής της Παράτασης Ορχομενός Νέα Εποχή κ. Κώστας Ξηρογιάννης και η Δημοτική Σύμβουλος κα Βούλα Καράλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: