Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Δελφικό Πανεπιστήμιο αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας


Τον Πρωθυπουργό είχαν ζητήσει να δουν, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έφτασαν τελικά οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να θέσουν απευθείας τον ανώτατο πολιτιακό άρχοντα την μεγάλη αδικία που υφίσταται η Στερεά γη, δηλαδή την απουσία αυτόνομο Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς κ. Λουκάς Υπερήφανος , ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Θύμιος Καραΐσκος και ο Δήμαρχος Λοκρών και Πρόεδρος της θεματικής επιτροπής Παιδείας κ. Νίκος Λιόλιος παρέδωσαν την πρόταση της ΠΕΔ που ακούει στο όνομα: «Δελφικό Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας».

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.  Προκόπη Παυλόπουλο έγινε λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, την Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018, προκειμένου να ζητήσουν να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία. Παράλληλα  τον ενημέρωσαν για τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει από όλους τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας προς την κατεύθυνση αυτή. 
O Πρόεδρος και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος παρέδωσε τέλος  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο την πρόταση της Στερεάς που ακούει στο όνομα: Δελφικό Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το ζήτημα, θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και θα τους ενημερώσει σχετικά.

Μετά την επίσκεψη ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορχομενού έκανε την ακόλουθη δήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: