Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Υποβολή Πρότασης για την «Διαχείριση και Προστασία του Υγροβιότοπου Ψαχνών ή Κολοβρέχτη» από την Περιφέρεια

sanidasΗ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπέβαλε πρόταση για την Διαχείριση και Προστασία του υγροβιότοπου «Κολοβρέχτη» στην Ειδική Υπηρεσία συντονισμού περιβαλλοντικών δράσεων του ΥΠΕΚΑ την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015.
Η υποβολή της πρότασης ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης που είχε συγκαλέσει ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Χάρης Σανιδάς στις 15 Ιανουαρίου στην Χαλκίδα, στο πλαίσιο διημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 12 & 13 Ιανουαρίου με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων» που οργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων.
Στην σύσκεψη όπου προήδρευε ο κ. Χάρης Σανιδάς, παρουσία του κ. Γιώργου Κελαϊδίτη αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής   προσκεκλημένοι ήταν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και  ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σανιδάς είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Διαρκής στόχος της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι δράσεις οι οποίες θα προστατεύουν το Περιβάλλον και θα το αναδεικνύουν με σκοπό τη πρόοδο και
την ευημερία αυτού του τόπου. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά προκειμένου να αξιοποιήσουμε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα προστασίας του Περιβάλλοντος».
Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ανέφερε: «Έχω ήδη αναφέρει ότι προσβλέπουμε στην συνεργασία και στη βοήθεια όλων σας γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι εάν δουλέψουμε όλοι μαζί το αποτέλεσμα θα είναι ελπιδοφόρο για τον τόπο μας. Αυτό το αποδεικνύουμε και σήμερα, αφού με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, είμαστε σε θέση να καταθέσουμε την πρόταση για την Διαχείριση και προστασία του υγροβιότοπου Κολοβρέχτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: