Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

«Όχι στο κομμάτιασμα και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ» επανέλαβε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας, Βασίλη Κυριακάκη, βουλευτή Φθιώτιδας, και Γιάννη Σταθά, βουλευτή Βοιωτίας, συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βαγγέλη Σακελλάρη και από τον υπεύθυνο του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Γεωργακάκη, επισκέφτηκε την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και με τον Διευθυντή Διοικητικού του εργοστασίου και, αμέσως μετά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν σε μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων της επιχείρησης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη ριζική αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την τριχοτόμηση και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, τα οποία χαρακτήρισαν εγκληματικά. Σημείωσαν ότι πρόκειται για σχέδιο που οδηγεί σε διαμελισμό την εταιρεία, στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και στη ληστρική εκμετάλλευσή του από τους νέους ιδιοκτήτες-ιδιώτες, καθώς επίσης και σε μαζικές απολύσεις, σε σφαγιασμό των μισθών και σε κοινωνική και οικονομική απονέκρωση έξι νομών της χώρας, καθώς εκατοντάδες κάτοικοί τους εργάζονται σήμερα στη ΛΑΡΚΟ. Ταυτόχρονα, υπογράμμισαν ότι πρέπει να διασωθεί η δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχος της ΛΑΡΚΟ, όπως επίσης αυτή να σωθεί και να αναπτυχθεί, γιατί αποτελεί στρατηγικής σημασίας και αναγκαίο και βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αφού έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι μπορεί να είναι βιώσιμη με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.
Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι αυτός θα κάνει ότι είναι πολιτικά δυνατόν για να αποτρέψει το κομμάτιασμα και το ξεπούλημα της επιχείρησης και δεσμεύτηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία υπονομεύει το μέλλον της επιχείρησης, τον δημόσιο χαρακτήρα της και το κοινωνικό συμφέρον.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 27 Νοεμβρίου, ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση και την τρόικα ότι θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για τη δουλειά τους, το ψωμί των παιδιών τους και για τη σωτηρία και την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: