Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Απορίφθηκε το αίτημα για την άρση ασυλίας του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σταθά

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Νικήτα Κακλαμάνη από τη ΝΔ, Μιχάλη Κασσή από το ΠΑΣΟΚ και Ηλία Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Εξάλλου, απέρριψε αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά.
Οι βουλευτές συντάχθηκαν, όπως φάνηκε από την ψηφοφορία, με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ειδικότερα:

Για τον Νικήτα Κακλαμάνη, η υπόθεση του οποίου αφορά παραβίαση περιβαλλοντικών όρων κατά τη θητεία του ως δήμαρχος Αθηναίων ψήφισαν «ναι» 135 βουλευτές, «όχι» 33 και 11 «παρών».

Για τον Μιχάλη Κασσή, ο οποίος έχει μηνυθεί για εργατικό ατύχημα το διάστημα που ήταν πρόεδρος Συνεταιρισμού, ψήφισαν: «ναι» 136, «όχι» 32, ένας «παρών» και ένας «λευκό».

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου για δύο υποθέσεις. Στην πρώτη υπόθεσή του, που αφορά μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πρώην νομάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, για συκοφαντική δυσφήμιση, υπέρ ψήφισαν 170, κατά 6 και ένας «παρών». Για τη δεύτερη, που σχετίζεται με επίθεση εναντίον μετανάστη, «ναι» ψήφισαν 178, ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Για τον Γιάννη Σταθά, η υπόθεση του οποίου αφορά κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αύξησης των διοδίων στην οποία συμμετείχε, η Ολομέλεια απέρριψε την άρση ασυλίας του με 164 ψήφους κατά, έναντι 13 ψήφων υπέρ, ένα λευκό και ένα «παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: