Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αφίσες κατά βουλευτών και στη Θήβα



Γέμισε η Θήβα το Σαββατοκύριακο με αφίσες κατά των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Τόγια, Βάσω Τσόνογλου και Άρια Αγάτσα που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο. Η αφίσα που χαρακτηρίζει τους τρείς βουλευτές ως «ανεπιθύμητους» δεν περιλαμβάνει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη παρόλο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε αρκετά σημεία του εφαρμοστικού γεγονός που σχολιάζεται ανάλογα από τους πολίτες. Το περιστατικό σχολιάζουν και στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι επίσημο.
Η αφίσα φέρει την υπογραφή «Αγανακτισμένοι Θήβας» και χαρακτηρίζει τους βουλευτές υπεύθυνους για την υποθήκευση της ζωής μας και το ξεπούλημα του μέλλοντός μας» ενώ σημειώνει ακόμα ότι «η ψήφιση του μνημονίου είναι έγκλημα κατά του λαού».
Το περιστατικό πάντως στη Θήβα δεν είναι το μοναδικό αφού σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του Αθηναϊκού και Περιφεριακού Τύπου εκτός από τα κρούσματα βίας κατά βουλευτών αφίσα με τα πρόσωπα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τη Θράκη, με υπογραφή «Σπίθες Θράκης» κυκλοφόρησε στην Κομοτηνή, συνοδευόμενη από το εξής κείμενο: «Θρακιώτη, αυτοί ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο! Ας Μην ξεχάσουμε τους Νενέκους του καθεστώτος».
Μάλιστα με αφορμή αυτό ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της περιοχής Γ. Πεταλωτής αναφέρει: «Επειδή είναι γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες άθλιες ενέργειες, χρησιμοποιώντας σαν σύμβολό τους την κρεμάλα, με γνωστά σκοταδιστικά κίνητρα, δηλώνουμε ότι η στοχοποίηση αυτή ταυτίζεται με τις πιο σκοτεινές πλευρές της ιστορίας μας και προτρέπει με φασιστικό τρόπο σε τρομοκρατικές ενέργειες».
Ακόμα στην Αλεξανδρούπολη κυκλοφόρησε και άλλη αφίσα, εναντίον των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρεται, καταζητούνται για «εγκλήματα κατά του λαού» και για «νομιμοποίηση κρατικής βίας» οι Γ. Ντόλιος, Ολγα Ρενταρή και Ελένη Τσιαούση. Πηγή http://www.tabloid.gr/





Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον Ν.Τσώνη

Συντάχθηκε απο την Λένα Παρασκευά
Στην Λαμία, την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλσεσαν τα επεισόδια σε βάρος του βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην πλατεία Ελευθερίας. Η εισαγγελία διέταξε την διενέργεια έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν όσοι συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.
Μάλιστα σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας, ερευνώνται στοιχεία, όπως φωτογραφίες, βίντεο κτλ, από την επίθεση και τους συγκεντρωμένους που χτύπησαν, εξύβρισαν και πέταξαν γιαούρτια, αυγά και καφέδες στον βουλευτή και τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μόλις βγήκαν από το κτήριο του Τεχνικού επιμελητηρίου, όπου είχε προγραμματιστεί κομματική συγκέντρωση. Πηγή www.lamiastar.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: