Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

O Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς παίρνει θέση για το ΝοσοκομείοΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς με αίσθημα ευθύνης αλλά και καθήκοντος, μετά από μια μεγάλη περίοδο ανακατατάξεων στο χώρο της υγείας αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε τόσο με τα μέλη μας όσο και με τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Λιβαδειάς σχετικά με την υποβάθμιση της οργανωτικής δομής του Γ.Ν. Λιβαδειάς.
Επισημαίνουμε- ότι η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς δημιουργεί σοβαρά, δυσεπίλυτα, προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας τόσο στους πολίτες της Λιβαδειάς όσο και των όμορων νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας. Η γειτνίαση με μεγάλες βιομηχανίες όπως το Αλουμίνιο της Ελλάδος, η ΛΑΡΚΟ, τα Σωληνουργεία Κορίνθου αλλά και το Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού – ο Όσιος Λουκάς όπου συγκεντρώνονται μεγάλοι πληθυσμοί , καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση της υφιστάμενης λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς ως φορέας συλλογικής έκφρασης όλων των γιατρών της Λιβαδειάς αντιτάχθηκε στην πρόταση του Υπουργείου Υγείας συμμετέχοντας σε όλες τις κινητοποιήσεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής και τον Δήμο Λεβαδέων.
Οργανώσαμε όλοι μαζί συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία - βουλευτές της περιοχής - διαμαρτυρία με πανό στην πλατεία της Λιβαδειάς και πορεία προς το Νοσοκομείο - συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κο Τιμοσίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι όχι μόνο δεν θα υποβαθμιστεί το Γ.Ν. Λιβαδειάς αλλά θα αναβαθμιστεί και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ενταχθούν στη δύναμη του Γ.Ν. ένας Παιδίατρος, ένας Αναισθησιολόγος και ένας Μικροβιολόγος, καθώς επίσης ότι θα δημιουργηθούν δυο μονάδες αυξημένης φροντίδας και δυο εμφραγμάτων κι αυτό γιατί η λειτουργία τους δεν απαιτεί επιπλέον προσωπικό.
Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα μεταφερθεί η έδρα του ΕΚΑΒ από τη Χαλκίδα στη Λιβαδειά δεδομένου ότι το Γ.Ν. Λιβαδειάς θα αποτελεί Νοσοκομείο Κύκλου.
Όμως σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις βάση της σχετικής Υπουργικής πρότασης θα μεταφερθούν η Γυναικολογική Κλινική , το Ουρολογικό και ένας Παιδίατρος στο Νοσοκομείο Θήβας. Δηλαδή φαίνεται ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρήθηκε και αντιθέτως οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας αποδείχθηκαν προσχηματικές.
Εν όψει της έκδοσης της ανωτέρω υπουργικής απόφασης την Τετάρτη 20/7/2011 ημέρα απεργίας αντιτιθέμεθα κατηγορηματικά και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν δυναμικά απέναντι τους.
Αισιοδοξούμε ότι όλοι ενωμένοι γιατροί και πολίτες θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε όχι μόνο τη διατήρηση του Γ.Ν. Λιβαδειάς ως έχει αλλά και την αναβάθμιση του. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και δε ρυθμίζεται με όρους περικοπών κόστους. Η δημόσια υγεία πρέπει να είναι προτεραιότητα και όχι τομέας εξοικονόμησης πόρων σε βάρος της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Αγαπητοί συνάδελφοι οι μόνες μάχες που είναι χαμένες εκ των προτέρων είναι οι μάχες που δεν δίνονται, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί.

Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: