Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ανοικτή πρόσκληση για το «Ευρωπαϊκό Περίπτερο στην κορεατική έκθεση τροφίμων Food Week 2011»



Λόγω της έναρξης ισχύος της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (ΣΕΣ) Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κορέας και της μεγάλης σημασίας της για τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει ευρωπαϊκό περίπτερο στην κορεατική έκθεση τροφίμων Food Week 2011, από 9 έως 12 Νοεμβρίου 2011.
Οι εκθέτες θα καλύψουν τα έξοδα αποστολής των δειγμάτων και μετάβασης του προσωπικού τους. Όλα τα άλλα έξοδα θα καλυφθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, θα διοργανωθούν και παράλληλες εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα κρασιά και ποτά με γεωγραφικές ενδείξεις, στα τρόφιμα με γεωγραφικές ενδείξεις, στα κρέατα και γαλακτοκομικά, στα φρούτα και λαχανικά, στο ελαιόλαδο και στις ελιές, και στα προϊόντα επεξεργασμένων δημητριακών.
Πρόκειται για σημαντική έκθεση που αποχτά μεγαλύτερη σημασία λόγω της ΣΕΣ, η οποία θα ευνοήσει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές τροφίμων. Θεωρούμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ελληνική συμμετοχή σε επίπεδο επιχειρήσεων ή κλαδικών ενώσεων π.χ. για γαλακτοκομικά, κρασιά, ελιά και ελαιόλαδο, κλπ.
Δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι όροι και οι διαδικασία συμμετοχής, αλλά οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ή να ζητήσουν πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αρμόδια είναι η κα. Aleksandra Mecilosek, Τηλ +32-2-2987796, email: aleksandra.mecilosek@ec.europa.eu . Σύντομα θα δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: