Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Θετική έκβαση από τη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για τη ΔΥΟ ΘηβώνΜε πρωτοβουλία τής βουλευτού Αριάδνης Αγάτσα,έγινε σήμερα 20 Ιουλίου σύσκεψη υπό τον Αν. Υπουργό Οικονομικών , αρμόδιο για τα θέματα των ΔΟΥ, κύριο Παντελή Οικονόμου, στο Υπουργείο Οικονομικών.Τα αποτελέσματα τής σύσκεψης ήταν θετικά, καθώς ο Υπουργός αφού άκουσε τους φορείς που συμμετείχαν, κατέληξε ότι υπάρχουν σημαντικοί λόγοι ,να διατηρηθεί η ΔΟΥ της Θήβας.Η κυρία Αγάτσα ανέπτυξε την επιχειρηματολογία υπερ της διατήρησης, τονίζοντας ότι η ΔΟΥ Θήβας εξυπηρετεί ακόμα και την ευρύτερη περιοχή Δήμου Τανάγρας και ΒΙΠΕ Θίσβης επαγγελματίες , αγρότες κλπ. Υπογράμμισε την κοινωνική αναστάτωση που έχει προκληθεί και επεσήμανε πως θα υπάρξουν δυσλειτουργίες που δεν θα είναι επωφελείς και ως προς το δημόσιο συμφέρον.Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Θήβας Σ. Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Χαλβατζής, εκ μέρους φορέων οι κ.κ. Χαρατσής και Στρατέλος , η συμβολαιογράφος Άγγ. Παπαιωάννου . Στη συσκεψη παραβρέθηκαν και οι 4 βουλευτές του Νομού.
Αντίθετη άποψη έχει ο Μιχάλης Γιαννάκης...Με την κοινότοπη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ζήτημα για την μη κατάργηση της ΔΟΥ Θηβών έληξε η συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Π. Οικονόμου με τον Βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη, τον Δήμαρχο Θηβαίων Σ. Νικολάου, τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού και τους τοπικούς φορείς της πόλης.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Μιχάλη Γιαννάκη στην επίκληση του Αναπληρωτή Υπουργού ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται ρητά από το νόμο που ψήφισε με την σύμφωνη γνώμη της Τρόικας.«Ο νόμος προβλέπει ρητά ειδικές εξαιρέσεις» ανταπάντησε ο Μιχάλης Γιαννάκης αναπτύσσοντας όλα τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας για την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΔΟΥ Θηβών. «Ενώ ήδη έχετε πέσει έξω στους στόχους σας, με την κατάργηση της εφορίας της Θήβας, αντί να αυξήσετε θα μειώσετε τα έσοδα» σημείωσε ο Μιχάλης Γιαννάκης τονίζοντας τα προβλήματα που θα προξενήσει στην βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου και στους πολίτες που θα υποχρεώνονται σε καθημερινές, χρονοβόρες και κοστοβόρες μετακινήσεις. Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεν απάντησε ούτε στις αιτιάσεις του Μιχάλη Γιαννάκη για την κατάργηση του Τελωνείου της Θήβας παραπέμποντας σε μια «συνολική κυβερνητική απάντηση στο μέλλον», ενώ από την πλευρά του ο Μιχάλης Γιαννάκης μιλώντας για «λωτοφάγους Υπουργούς» υπενθύμισε στον κο Οικονόμου τις θέσεις που εξέφραζε πριν αναλάβει κυβερνητικό πόστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: