Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Διάλεξη του Προϊσταμένου της Θ` ΕΠΚΑ κ. Βασίλειου Αραβαντινού με θέμα «Το τέμενος του Ηρακλή και των παίδων αυτού στη Θήβα»



Ένα ταξίδι στην προϊστορία, την ιστορία και την τοπογραφία για τον Ήρωα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα για να πάρει μυθικές διαστάσεις σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο έως και τις μέρες μας, αποτέλεσε η διάλεξη του Προϊσταμένου της Θ` ΕΠΚΑ κ. Βασίλειου Αραβαντινού με θέμα «Το τέμενος του Ηρακλή και των παίδων αυτού στη Θήβα» που δόθηκε απόψε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Πρόκειται για τη δεύτερη διάλεξη του λαμπρού επιστήμονα – η πρώτη δόθηκε στις 14 Μαρτίου 2011 με θέμα «Μουσειακά και άλλα αρχαιολογικά από τη Βοιωτία» - στο πλαίσιο του Κύκλου Διαλέξεων του Μουσείου. Η διάλεξη ουσιαστικά αποτέλεσε και την συμπύκνωση της πολυετούς επιστημονικής έρευνας γύρω από τον Ηρακλή του κ. Αραβαντινού αλλά και ο προάγγελος της έκθεσης που επίκειται εντός του καλοκαιριού με θέμα «Ηρακλής Ήρως Μέγιστος».

Ας ακούσουμε τι δήλωσε στην κάμερα του Orchomenos Press ο Προϊσταμενος της Θ` ΕΠΚΑ κ. Βασίλειος Αραβαντινός σχετικά με την διάλεξή του ….




…και την έκθεση με θέμα τον Ηρακλή, με την οποία θα «ανοίξει» για τρίτη φορά στην ιστορία του το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών…




…ακόμη ακούστε τι απάντησε σχετικά με τη συγχαρητήρια επιστολή που του απέστειλε ο Δήμος Ορχομενού (Ευχαριστήρια επιστολή Ξηρογιάννη προς τους «φίλους του Ορχομενού» που προωθούν τον φάκελο αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου)…

Δεν υπάρχουν σχόλια: