Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γ. Μαγκριώτης: «Η Πολιτεία μαζί με την ΕΥΔΑΠ θα παρέχουν απόλυτη κάλυψη στους πληγέντες»


Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης μαζί με στελέχη της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ μετέβησαν στο σημείο όπου προκλήθηκε ζημιά στο κανάλι μεταφοράς νερού από το Μόρνο. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον οικισμό Σαράντι Βοιωτίας και συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής.

Μετά την επίσκεψη, ο Υφυπουργός τόνισε: «Η αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν άμεση. Ήδη από χθες η ΕΥΔΑΠ διέκοψε την παροχή από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά, των περιοχών γύρω από το κανάλι. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες από την ΕΥΔΑΠ, για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς του καναλιού. Όπως δήλωσε η Διοίκηση της εταιρίας οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες. Παράλληλα, θα μελετηθούν οι τεχνικές λύσεις για τη μόνιμη αποκατάσταση της ζημιάς. Η ΕΥΔΑΠ έθεσε από χθες το μεσημέρι σε λειτουργία το σύστημα εναλλακτικής τροφοδότησης από την Υλίκη και το Μαραθώνα, για να συνεχισθεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας. Επιπλέον, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) του Υπουργείου μετέβη στην περιοχή, προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους. Σκοπός μας, είναι η γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς και η αποζημίωση των πληγέντων. Η Πολιτεία μαζί με την ΕΥΔΑΠ θα παρέχουν απόλυτη κάλυψη στους πληγέντες».


Νέα επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τις πλημμύρες στο Σαράντι…


Με αφορμή πλημμύρες και καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες του χωριού ΣΑΡΑΝΤΗ Βοιωτίας, σαν αποτέλεσμα της κατάρρευσης τμήματος του καναλιού του Μόρνου, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκτιμά πως κανείς δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από την έλλειψη αρμοδιοτήτων. Εκτιμά πως το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να τοποθετηθεί για το γεγονός, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο λαό. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε : Να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές που έγιναν και φυσικά να αποζημιωθούν στο 100% όσοι υπέστησαν καταστροφές. Να ερευνηθούν άμεσα οι αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην ξαναεμφανιστεί παρόμοιο πρόβλημα. Να διασφαλιστεί η επάρκεια της ύδρευσης των χωριών της Βοιωτίας και της πρωτεύουσας, με ασφαλές νερό από τους εναλλακτικούς ταμιευτήρες. Σε αυτά τα πλαίσια, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕIΡΩΣΗ υπογραμμίζει πως η ΕΥΔΑΠ λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια και φυσικά βασικό κριτήριο των σχεδιασμών της αποτελεί το κέρδος, που, όπως συμβαίνει πάντα στον καπιταλισμό, η σημασία του ξεπερνάει την αξία της επαρκούς συντήρησης. Σημειώνουμε, επίσης την πρωτότυπη και φυσικά απαράδεκτη ιδιωτικοποίηση, που έχει εφαρμοσθεί στην ΕΥΔΑΠ, χωριζοντας τις λειτουργίες της στα δύο. Στο κομμάτι της διάθεσης και εμπορίας του νερού, που είναι ξεχωριστή εταιρεία ενταγμένη στο χρηματιστήριο και στο κομμάτι των παγίων εγκαταστάσεων , ταμιευτήρες και υδραγωγεία, που ανήκουν στο κράτος. Σε κάθε περίπτωση η ύδρευση αποτελεί δημόσια - κρατική υποχρέωση και το φυσικό αγαθό του νερού που είναι απόλυτα αναγκαίο για τον λαό δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα.

Χρονάς Τάσος.

Γκικόπουλος Γιώργος.

Ντούρου Σοφία (Ιωάννα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: