Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκρίθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ των εργασιών αποπεράτωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών



Έως και 5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την επανέκθεση και άλλες εργασίες - Αμείωτο το ενδιαφέρον της Βάσως Τσόνογλου για τον Πολιτισμό της Βοιωτίας!

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η ένταξη στο ΕΣΠΑ και η υπογραφή της σύμβασης για την επανέκθεση αρχαιοτήτων, την διαμόρφωση του αύλειου χώρου όπως και της ανάδειξης του Μεσαιωνικού Πύργου στο αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει περίπου τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Σε δηλώσεις της η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου - Βυλλιώτη είπε σχετικά:
«Χαιρετίζω την πολύχρονη προσπάθεια της Θ’ ΕΠΚΑ και όλων εκείνων που συνέβαλαν ώστε να έχουμε σήμερα και επίσημα πλέον αυτό που όλοι ζητούσαμε επίμονα. Η ένταξη του έργου και η υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση των εργασιών του Μουσείου της Θήβας είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για όλη την Βοιωτία. Το Μουσείο της Θήβας είναι πραγματικά ένα σύγχρονο και πανέμορφο κτίριο που κοσμεί την πόλη και τον Νομό μας. Σε συνδυασμό με τα Μουσεία Χαιρώνειας και Σχηματαρίου, που ήδη λειτουργούν, ελπίζουμε ότι ο Νομός μας θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.
Με το ίδιο ενδιαφέρον παρακολουθούμε και την κατάσταση των αρχαιολογικών μας χώρων. Στόχος μας είναι να γίνουν επισκέψιμοι και η Βοιωτία να γίνει πυρήνας πολιτισμού».


Υ.Γ Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Τσόνογλου στις 15 Μαρτίου 2010 είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο
http://www.tsonoglou.com/index.php?option=com_content&view=article&id=138:2010-03-17-10-14-13
Διαβάστε και την απάντηση του κ. Υπουργού:
http://www.tsonoglou.com/index.php?option=com_content&view=article&id=155:2010-04-26-12-08-36

Δεν υπάρχουν σχόλια: