Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

1,2 δις ευρώ «ζεστό» χρήμα στους αγρότες μέχρι τα τέλη Οκτώβρη


Την είδηση για την προκαταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, που πρώτο είχε δημοσιεύσει το paseges.gr, έρχεται να επιβεβαιώσει και ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, σε δήλωση του στη ΝΕΤ.
«Η Επιτροπή έδωσε την έγκριση της να πληρωθούν γρήγορα οι έλληνες αγρότες. Έτσι, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, θα πάρουν το 50% ως προκαταβολή των επιδοτήσεων, ποσό 1,2 δις. ευρώ περίπου, που θα ενισχύσουν το εισόδημά τους στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, ενώ γίνεται μια εργώδης προσπάθεια σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το άλλο 50% να το πάρουν πριν τα Χριστούγεννα. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και είναι μια καλή αρχή για όλους μας», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.
Για τα αποτελέσματα των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι πολύ φυσικό, στις συνθήκες της σημερινής κρίσης, οι διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ να είναι πάρα πολύ δύσκολες και κρίσιμες.Από την αρχή έθεσα με επίταση, το θέμα να μη μειωθούν οι συνολικοί κοινοτικοί πόροι, ο κοινοτικός προϋπολογισμός. Αυτή είναι μια προσπάθεια που θα τη συνεχίσουμε μέχρι τέλος.
Ζητήσαμε να συνεχιστούν οι άμεσες ενισχύσεις στους αγρότες κι αυτό το αποδέχθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών -μελών.
Αυτή είναι μια ενθαρρυντική κίνηση που μας δίνει αισιοδοξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: