Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Από «κόσκινο» περνά τους βαμβακοπαραγωγούς ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τη συνδεδεμένη


Σκληρή γραμμή έναντι παραγωγών που δεν θα τηρήσουν τη νομοθεσία που προβλέπεται και θα εντοπιστούν να παρανομούν, προκειμένου να εισπράξουν την συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι, είναι αποφασισμένο, σύμφωνα με πληροφορίες, να τηρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κι αυτό, γιατί, ήδη ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εντοπίσει παρανομίες αγροτών που καλλιέργησαν σιτάρια και δήλωσαν εκ νέου ότι φυτεύουν βαμβάκια.
Με βάση αυτή την αυστηρή γραμμή έχουν αποφασίσει να κινηθούν κι εφέτος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, κι ενώ στην Αχαρνών καλούνται ν' αποφασίσουν, αν θα μειώσουν και με ποιό τρόπο το πλαφόν για την είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης, δεδομένης και της μεγάλης έκτασης της προσβολής των καλλιεργειών από το πράσινο σκουλήκι.
Θυμίζουμε, πάντως, ότι πέρσι συνολικά 11.500 παραγωγοί δεν έλαβαν τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι επειδή είτε δεν παρέδωσαν καθόλου προϊόν, είτε παρέδωσαν λιγότερο από το πλαφόν που έχει τεθεί για κάθε νομό, δεν χρησιμοποίησαν πιστοποιημένο σπόρο ή εντοπίστηκαν από ελέγχους να μην τηρούν τη νομοθεσία. Πηγή http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: