Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Απογοήτευση ΚΕΕΕ για τον ανασχηματισμό!


Ενημέρωση εφ` όλης της ύλης, θεμάτων που «καίνε» την επιχειρηματικότητα της χώρας και κυρίως την επιβίωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης, 7 Σεπτεμβρίου 2010, η Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στον Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στους τομεάρχες Ανάπτυξης και Οικονομίας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιώργος Κασιμάτης - στο πλαίσιο της ενημέρωσης εν όψει της 75ης ΔΕΘ - απεύθυνε έκκληση στο κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση να «αφουγκραστεί» την αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων που αναζητούν «σανίδα σωτηρίας» όπως είπε μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των εργαλείων της πολιτείας.

Ο Πρόεδρο της ΚΕΕΕ συνόδευαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κκ. κκ. Δημήτριο Μπακατσέλο (Α` Αντιπροέδρου), Ιωάννη Τσώτσο (Β` Αντιπροέδρου), Μιχάλη Ζορπίδη (Δ` Αντιπρόεδρο), Γεώργιο Χονδρογιάννη (Ε` Αντιπροέδρου), Παναγιώτη Αγνιάδη (Γενικού Γραμματέα), Ηλία Χατζηβασίλογλου (Οικονομικού Επόπτη) και Σωτήρη Μαγόπουλο (Μέλους) καθώς και τον Διευθυντή της ΚΕΕΕ κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο και τον ειδικό Συνεργάτη της ΚΕΕΕ κ. Σκιαδά.
Ο κ. Κασιμάτης έθεσε τον κ. Σαμαρά και στους συνεργάτες του τομεάρχες, αρχικά, το τεράστιο ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά και ζήτησε την παρέμβασή του ώστε να μην «εξισώνουν οι τράπεζες της υγιείς με τις μη υγιείς επιχειρήσεις» όπως είπε. Ακόμη αναφέρθηκε στην αύξηση του συντελεστή φορολογίας που «επίσης γονάτισε το εμπόριο», ενώ ανέλυσε εν συντομία και μερικά οικονομικά στοιχεία για το σύνολο του εγχώριου επιχειρείν, προβλέποντας αύξηση τις ανεργίας έως και 20% με πάνω από 250.000 ανέργους για το τέλος του 2010, αφού «περί της 170.000 επιχειρήσεις είναι για λουκέτο» ενημέρωσε ο κ. Κασιμάτης. Ακόμη ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να επανεξετάσει στις προτάσεις της του μοντέλου και της πολιτικής των εξαγωγών στη χώρα μας και του κλάδου της ναυτιλίας ενώ φάνηκε απαισιόδοξος για την σύντομη έναρξη του αναπτυξιακού νόμου, όταν μόνο από το 2009 εκκρεμούν 3.000 αιτήσεις!
Τέλος, ο κ. Κασιμάτης ανέφερε πως σύντομα θα έχει στα χέρια του το μνημόνιο που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Τουρκία του 2001, ώστε να έχει «ένα συγκριτικό στοιχείο για τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας» όπως ανέφερε με έμφαση.
Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ένταξη του εμπορίου και της οικοδομής στον αναπτυξιακό νόμο, την χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, την ενίσχυση της μεταποίησης και της παραγωγής στην Ελλάδα αλλά και το θέμα του ρόλου των Επιμελητηρίων και των Επιμελητηριακών Εκλογών την άνοιξη του 2011 έθιξαν διαδοχικά μετά τον κ. Κασιμάτη και τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης επανέλαβε για αναποτελεσματικότητα έως σήμερα της συνεργασίας των μελών τους με τον ΤΕΜΠΜΕ, καθώς για την χορήγηση δανείων προς αποπληρωμή των υποχρεώσεών του προς τα ασφαλιστικά ταμεία, «οι Τράπεζες τους ζητούν περισσότερα στοιχεία και από αυτά που επιβάλλεται για ένα οποιοδήποτε επιχειρηματικό δάνειο» όπως τόνισε. Μάλιστα, ανέφερε πως στην διάθεση της ΚΕΕΕ υπάρχουν συγκεκριμένος αριθμός καταγγελιών μελών που έχουν αντιμετωπίσει «κλειστές πόρτες».
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιώργος Κασιμάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αγορά αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά. Δοκιμάζεται από απραξία. Εάν δεν υπάρξουν γρήγορα μέτρα και κινήσεις από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τα πράγματα θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο. Κι` όσο περισσότερο προχωρά η ύφεση σε βάθος, τόσο περισσότερο θα προχωρά η ανεργία και τόσο περισσότερο ο Έλληνας και η κοινωνία θα υποφέρουν. Κάνουμε έκκληση σε όλο το πολιτικό σκηνικό να ενσκήψει πάνω στα πραγματικά ζητήματα της οικονομίας. Έχουν τελματώσει τα πάντα! Είμαι ο εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας και εκπέμπω sos για την ελληνική οικονομία. Δυστυχώς, η νέα κυβέρνηση μας δημιουργεί νέο πρόβλημα αφού πρέπει να ενημερώσουμε εκ νέου τους παραγωγικούς υπουργούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: