Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό επισκέφθηκε ο Σύλλογος Ορχομενίων της Αθήνας «Ο Μινύας»


Μήνυμα να πλαισιωθεί ο Σύλλογος με ακόμη περισσότερους νέους Ορχομένιους που ζουν στην Αθήνα

Δεν ήταν και η καταλληλότερη μέρα για εκδρομή στο… Κιθαιρώνα, όμως, τα μέλη του Συλλόγου των αποδήμων Ορχομενίων δεν το έβαλαν κάτω! Παρά το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο που έπεφτε ασταμάτητα το πρωινό της περασμένης Κυριακής, πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη εκδρομή τους για τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό, μη παραλείποντας, μάλιστα, να επισκεφθούν και το γειτονικό, πολύ γνωστό, γυναικείο μοναστήρι του Οσίου Μελετίου, κοντά στην αρχαία Οινόη. Εντυπωσιασμένοι από τη φυσική ομορφιά και τις εναλλαγές του τοπίου, τα μέλη του Συλλόγου απόλαυσαν την φθινοπωρινή τους εξόρμηση στην Αττική ενώ δεν έλειψαν μέχρι και τα κλαρίνα που την ώρα του μεσημεριού τους ξεσήκωσαν για τα καλά!

Οικοδεσπότης και αυτής της πρωτοβουλίας του «Μινύα» ήταν ο πάντα καλοσυνάτος Πρόεδρος κ. Νίκος Καρρής συνοδευόμενος από το επίσης ζωηρό Διοικητικό Συμβούλιο (Χαρίκλεια Κλαρούδα, Αντιπρόεδρος, Γιάννης Παπαλάμπρος, Νομικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Αδάμ, Γ. Γραμματέας, Λάμπρος Ρόδης, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Μαίρη Μέττα – Καλλιανιώτη, Ταμίας, Τότα Τσάκου – Κονβερτίνο, Μορφωτικό Τμήμα και Μέλη Νίκος Καλατζής και Γιώργος Κακκαβάς), ενώ την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας εκπροσώπησε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παπαργύρης.
Ύστερα από την πρώτη στάση στην γυναικεία Ιερά Μονή του Οσίου Μελέτιου και την ξενάγηση από την Ηγουμένη, τα μέλη του Μινύα διέσχισαν τα Βίλια και κατευθύνθηκαν προς τον παραλιακό οικισμό του Πόρτο Γερμενου, την αρχαιότητα τα Αιγόσθενα που υπήρξε επίνειο των Αθηναίων. Το κάστρο στην κορυφή ενός χαμηλού λόγου στέκει εντυπωσιακό ενώ γενικότερα ο χώρος… μυρίζει ιστορία! Στην επιστροφή τους κάθισαν για μεσημεριανό, το οποίο εξελίχθητε σε ρουμελιώτικο γλέντι με τους πλανόδιους μουσικούς να εναλλάσσονται και τους πλέον… ξεκούραστους να μπαίνουν στο χορό!
Τελικός προορισμός πριν από την αναχώρηση για την Αθήνα ήταν ο βυζαντινού ρυθμού ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χτισμένος στα Βίλια το 1893 από τον Ερνέστο Τσίλερ, ο ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (1637) στην πλατεία των Βιλίων ή καλύτερα το στολίδι των Βιλίων!

Δείτε τι μήνυμα έστειλαν ο Πρόεδρος του Μινύα κ. Νίκος Καρρής και ο τέως Πρόεδρος κ. Θανάσης Σαμπάνης προς την νεολαία της πόλης μας που ζει, κυρίως, στην Αθήνα…



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΜΙΝΥΑΣ»
Οδός Πειραιώς 14 – 16, Αθήνα, τκ. 10431, τηλ. 210 5234743

Δεν υπάρχουν σχόλια: