Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Χρόνια τώρα γίνεται αυτό…


Είναι άδικο να χάνεται τόσο νερό, ειδικά όταν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας!!! Χρόνια τώρα παρακολουθώ, από μικρό παιδί, την σπατάλη του νερού από τους εμπόρους λαϊκής αγοράς λεγόμενους λαϊκατζήδες ...ειδικά στον Συνοικισμό Ορχομενού.
Το προηγούμενο Σάββατο ερχόμενη από την Αθήνα έκανα την γνωστή διαδρομή Αθήνα-Ορχομενός, φτάνοντας την Υλίκη για ακόμη μία φορά διαπίστωσα πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα έλλειψης νερού, αφού πλέον η λίμνη έχει φτάσει στα όριά της και πιστεύω όποιος περνάει από την λίμνη το βλέπει ξεκάθαρα προκαλώντας του μεγάλη εντύπωση.
Κάνοντας μία βόλτα λοιπόν έβλεπα και σε κάθε γειτονιά του Συνοικισμού το νεράκι να τρέχει γάργαρο και να χάνεται...και τι εννοώ με αυτό, σε πάρα πολλά σπίτια στον δρόμο ή στις αυλές των σπιτιών τους οι έμποροι αυτοί με αυτοσχέδιες ‘’στέρνες’’( επί τω πλείστον μπανιέρες ) και το λάστιχο με το νερό δίπλα να γεμίζουν, να αδειάζουν, να καταβρέχουν τα χόρτα τους, τα σπανάκια τους, τα κρεμμυδάκια τους... και πάλι από την αρχή!!!
Μερικοί έκαναν και κουβεντούλα αφήνοντας το νερό να τρέχει στον υπόνομο, γιατί όπως άκουσα και αυτό ’’.. ο Γιάννης μίλαγε στο κινητό και δε μπορούσε να κλείσει την βρύση’’.
Χρόνια τώρα γίνεται αυτό, έχουμε μεγαλώσει με αυτήν την εικόνα!
Απάθεια και αδιαφορία για το υπέρτατο αγαθό που κάποιοι κάνουν ‘’πόλεμο’’ για μία σταγόνα νερού για να δώσουν ζωή στα παιδία τους να μήν τα χάσουν και αυτοί να το σπαταλάνε έτσι απλά!!!
Και δεν είναι θέμα παιδείας, ο δήμος και οι σύμβουλοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτές τις καταστάσεις, οι έμποροι της λαϊκής αγοράς χρησιμοποιούν και σπαταλούν αμέτρητα κυβικά νερού καθημερινά για επαγγελματική χρήση και όμως το χρεώνονται σαν να κάνουν οικιακή κατανάλωση!
Φυσικά πολλοί θα σπεύσουν να αντιλογήσουν, για το πώς θα κάνουν την δουλεία τους ... Νομίζω πως κάποια στιγμή ο δήμος είχε προχωρήσει στην κατασκευή και λειτουργία, στον Συνοικισμό μεγάλων στερνών ειδικά για αυτή την χρήση, για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν λειτουργούν.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ένα θέμα που χρήζει άμεσης λύσης, εύκολα θα μπορούσε να δοθεί σύντομα μία λύση!
Άν οι έμποροι αναγκαστούν να πληρώνουν το νερό για την συγκεκριμένη χρήση σίγουρα δεν υπάρχει σπατάλη τουλάχιστον, εξάλλου όταν εμπορεύεσαι έχεις και κάποιο κόστος και όχι μόνο κέρδος. Ελπίζω κάποιας ευαισθητοποίησης περί του θέματος.

Με εκτίμηση
Αναγνώστρια του Οrchomenos Press




ΥΓ. Ευχαριστούμε την αναγνώστρια μας και περιμένουμε και γι` αυτό την απάντηση της Δημοτικής Αρχής... Θυμίζουμε πως στο Orchomenos Press έχουμε αναφερθεί παλαιότερα στο πρόβλημα στην ανάρτησή μας "Έγκλημα ή αδιαφορία;", που αναδημοσιεύσαμε από το http://www.tsamali.blogspot.com/, όμως και πάλι δεν είχε ανοίξει μύτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: