Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Δρομολογείται η ανάδειξη της Βοιωτικής Ιστορικής Κληρονομιάς


Στιγμιότυπα από την ξενάγηση
στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
των εκπροσώπων της Βοιωτίας


Ένα ακόμη φιλόδοξο σχέδιο που στόχο έχει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και του πλούτου της ιστορίας της Βοιωτίας δρομολογείται πλέον και επίσημα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας – μέσω της Αναπτυξιακής της Εταιρείας- ύστερα από τη στρατηγικής συμφωνίας – μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) με τη συμμετοχή και των Δήμων Λεβαδεών και Θηβαίων. Πρόκειται για το έργο «Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στη Βοιωτία: Μαντείο Τροφωνίου και Μυκηναϊκή Θήβα και δικτυακή πύλη πολιτισμού και τουρισμού Βοιωτίας» (δείτε Επίσημη πρώτη για τη συνεργασία ΝΑΒ και ΙΜΕ), με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, έργο που εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση και θα υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Με τη συνεργασία, λοιπόν, των Δήμων Λεβαδέων και Θηβαίων και των αναπτυξιακών τους εταιριών καθώς και με την υποστήριξη της Θ` ΕΠΚΑ αλλά και προσωπικά από τον Δρ Βασίλειο Αραβαντινό, το συγκεκριμένο έργο αναδεικνύει σημαντικά μνημεία της Βιοωτίας και δημιουργεί ένα νέο τρόπο δικτυακής πρόσβασης στον πολιτιστικό πλούτο και το τουριστικό δυναμικό της. Για το λόγο αυτό εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά, των ΟΤΑ αλλά Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΙΜΕ και ξεναγήθηκαν προσωπικά από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Λάζαρο Εφραίμογλου στις εγκαταστάσεις τους στην οδό Πειραιώς. Μαζί τους ήταν και οι υπεύθυνες επικοινωνίας του Ιδρύματος κκ. Λήδα Καρανικολού και Έλλη Ντόουσον.
Παρόντες ήταν ακόμη η Βουλευτής Βοιωτίας κα Άρια Αγάτσα, ο Αντινομάρχης και Πρόεδρος της ΒΑΕΠΑΕ κ. Λουκάς Καράντζαλης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Λ. Κόλιας και Γ. Παπαργύρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Λεβαδεών κ. Δημήτριος Καλιαντάσης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Θηβαίων Ε. Μαμμής, οι Αντιδήμαρχοι Λιβαδειάς κ. Κώστας Σωτηρόπουλος και Ακραιφνίου Γιάννης Τσιάμης, ο Προϊστάμενος της Θ` ΕΠΚΑ κ. Β. Αραβαντινός, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ορχομενού κ. Λ. Ρόδης αλλά και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του Νομού μας.
Ο πρόεδρος του ΙΜΕ υποδέχθηκε του Βοιωτούς στην εντυπωσιακή είσοδο του ΙΜΕ και οι υπεύθυνοι του Κέντρου τους έκαναν μια ξενάγηση στα έργα εικονικής πραγματικότητας που έχει αναπτύξει το Ίδρυμα.

Μετά το πέρας της ξενάγησης ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς και ο Αντινομάρχης κ. Λουκάς Καράντζαλης δήλωσαν:



Επίσης, δείτε και ακούστε τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Λεβαδεών και Θηβαίων κκ. Δημήτρης Καλιαντάσης και Ελισαίος Μαμμής.



Δηλώσεις στο περιθώριο της συνάντησης έκανε και ο Προϊστάμενος της Θ` ΕΠΚΑ κ. Βασίλης Αραβαντινός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: