Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

Εντυπωσιακή η κινητοποίηση των πολιτών στην πρωτοβουλία του WWF Ελλάς για τις ευρωεκλογές


Θεαματική είναι η ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών στην έκκληση του WWF Ελλάς για «ψήφο υπέρ του περιβάλλοντος». Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, περισσότεροι από 2600 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης για αποστολή ηλεκτρονικής κάρτας στους πολιτικούς αρχηγούς. Με τη συγκεκριμένη κάρτα, οι Έλληνες πολίτες ενημερώνουν τους πολιτικούς μας για την πρόθεσή τους να ψηφίσουν μόνο εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι επιτακτική ανάγκη και αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στην οικονομική κρίση.
Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς έχει ξεκινήσει από τις 20 Μαΐου ηλεκτρονική εκστρατεία κινητοποίησης των πολιτών ενόψει των ευρωεκλογών. Μέσα από την ιστοσελίδα, http://climate.wwf.gr/, παρατίθενται τα σημαντικά περιβαλλοντικά και κλιματικά θέματα που θα συζητηθούν τα επόμενα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εξηγείται στους Έλληνες πολίτες γιατί πρέπει να ψηφίσουν και για το κλίμα στις ερχόμενες ευρωεκλογές.
«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συγχαρούμε τους Έλληνες για την άμεση διαδικτυακή κινητοποίησή τους υπέρ του περιβάλλοντος. Ο ρυθμός με τον οποίο οι πολίτες στέλνουν την ηλεκτρονική κάρτα είναι τόσο μεγάλος, που αποκλείεται να αφήσει αδιάφορους τους πολιτικούς αρχηγούς» τονίζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς. Η διαδικτυακή αποστολή κάρτας στους πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστεί μέχρι την παραμονή των ευρωεκλογών. Στόχος του WWF Ελλάς είναι να φτάσουν στους υπολογιστές των πολιτικών ηγετών πάνω από 15.000 ηλεκτρονικές κάρτες. Για να συμβεί αυτό απαιτείται η συμμετοχή όλων μας. Αρκεί ένα κλικ στο http://climate.wwf.gr/ και τριάντα δευτερόλεπτα από το χρόνο μας για να στείλουμε μαζικό μήνυμα στους πολιτικούς, κατά της κλιματικής αλλαγής και υπέρ της ψήφου για το περιβάλλον. Όπως τονίζει εξάλλου η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, το κλίμα είναι στο χέρι μας και στην ψήφο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: